Styret i Hitra IL å ber nå anleggsutvalget om å utrede muligheten for å få bygget en ny aktivitetshall i tilknytning til Hitrahallene.

Leder i Hitra IL, Randi Storsve Lundquist, forklarer at behovet for en aktivitetshall først ble fremmet i årsmøtet.

- Jeg luftet saken på styremøtet torsdag kveld, og der ble det bestemt å be anleggsutvalget jobbe videre med ideen, forklarer hun

Manglende kapasitet

Leder i idrettslagets anleggsutvalg, Bror Blichfeldt, forteller at bakgrunnen for ønsket om en aktivitetshall, skyldes kapasitetsproblemer i Hitrahallen.

- På enkelte deler av året er det vanskelig å få treningstid på fornuftige tidspunkter i Hitrahallen. Det gjør at mange ikke får det tilbudet de ønsker, forklarer han.

Samtidig medfører dette en klar begrensing for hvilke nye aktiviteter det er mulighet for å starte opp. Både turn og tennis nevnes blant idrettsgrener som mangler tilfredsstillende treningsmuligheter

Ved Hitrahallen

Hitra idrettslag mener et område ved  Hitrahallen kan være godt egnet for en aktivitetshall.

- Det er naturlig at en slik hall bygges i tilknytning til Hitrahallen slik at vi kan utnytte f.eks. garderobeanlegget der, mener Blichfeldt.

Idrettslaget ber derfor kommunen om at en aktivitetshall tas med i vurderingen når spørsmålet om hva utbyggingsområdet nord for Hitrahallene skal benyttes til.

Bror Blichfeldt

Kun planer hittil

Bror Blichfeldt understreker at planer om en aktivitetshall så langt er luftige tanker.

- Behovet er der. Derfor vil vi nå se om det er mulig å få til noe, forklarer han.

Som leder i anleggsutvalget skal han nå sammen med Steinar Johnsen utrede muligheten for å realisere en slik hall.

Planen skal deretter legges fram for videre drøfting i årsmøtet i Hitrahallene, som man antar kan være en naturlig samarbeidspartner i denne saken.