Brannmesteren kalte inn ekstramannskaper - fryktet at lyngbrannen skulle ta fritidshus

Nyheter

Det er kraftig røykutvikling i forbindelse med en lyngbrann i enden av Hvitsandveien på Nordbotn på Fjellværsøya. Det brenner over et større og ulendt område, men det er foreløpig vanskelig å få oversikt over omfanget av brannen.

Klokka 16 forteller brannmester Tor Arne Malm ved 110-sentralen til Hitra-Frøya at de må kalle inn ekstramannskaper fra Sivilforsvaret.

- Vi trenger forsterkninger og har bedt FiG-en om å komme, sier Malm.

  Foto: Lars Otto Eide

 

FiG er det samme som Fredsinnsatsgruppe, eller også kalt Sivilforsvaret. Lokalavisas reporter på stedet forteller om kraftig røykutvikling og at det nå ved 16-tida brenner over et stort område. Brannen er på vei ned en skråning der det ligger to fritidshus. Mannskaper fra brannvesenet jobber iherdig med brannpisker og vann, og spyler nå terrenget for å lage en hindring for brannen.

  Foto: Lars Otto Eide

 

Helikopter avbestilt

Oppdatert klokka 16:35:

Sverre Strand Hansen, innsatsleder i Hitra brannvesen, forteller at brannvesenet rekvirerte helikopterhjelp da man en periode ikke visste om man kunne få kontroll på brannen. Men nå klokka 16:30 skal brannvesenet igjen føle at man har kontroll og har klart å stoppe frontene. Helikopter er derfor avbestilt.


 

Jobber hardt i ulendt terreng

Det var ved 14:50-tida at brannvesenet på Hitra rykket etter melding om en lyngbrann på Fjellværsøya.

- Vi har fått melding om at det brenner på et 50 kvadratmeter stort område ved Nordbotn. Brannvesenet er på vei for å slukke brannen, sa brannmester Tor Arne Malm ved 110-sentralen til Hitra-Frøya da vi snakket med ham i 15-tida. Nå klokka 15:45 tyder brann-spor i terrenget på at det brannen har utviklet seg vesentlig mer og at det kan være snakk om flere mål som er avsvidd.

Mannskaper fra brannvesenet jobber iherdig med brannpiskere i håp om å få slukket brannen.

Elektrisk arbeid

Brannårsaken er ikke kjent, men brannmester Malm sier til lokalavisa at det skal være utført arbeid på en trafostasjon i området i dag, og at brannen kan ha sammenheng med dette.

Klokka 17:20 meldte politiet at brannen var under kontroll.

- Ingen fare for liv/helse eller materielle verdier, opplyste politiets operasjonsleder.Man tror arbeid med kraftledninger kan ha utløst til brannen.  Foto: Lars Otto Eide