Hitra brannvesen har nå ved 16:30-tida posisjonert seg på en topp ovenfor brannen på Nordbotn. Flere mannskaper har kommet til, og også mannskaper fra Sivilforsvaret er utkalt etter at brannen har utviklet seg til å bli vesentlig kraftigere enn først antatt.

Svein Tøften i Hitra brannvesen har bedt alle brannmannskaper med pisk om å posisjonere seg på denne toppen. Seks-sju ekstra mannskaper er også kommet på plass. Disse har slitt tungt for å få med seg en vannpumpe opp på toppen, hvor man kan hente vann fra en tjønn i myra.

Foto: Lars Otto Eide

Brannen ble meldt like før klokka 15 mandag ettermiddag. Flammene har spist seg sakte mot vinden over en topp i det ulendte terrenget, som vender mot Herøya. Herfra beveger flammene seg i lynget nedover mot bebyggelsen, hvor de ligger to fritidshus.

Sverre Strand Hansen, innsatsleder i Hitra brannvesen, forteller at brannvesenet rekvirerte helikopterhjelp da man en periode ikke visste om man kunne få kontroll på brannen. Men nå klokka 16:30 skal brannvesenet igjen føle at man har kontroll og har klart å stoppe frontene både mot sør og mot nord. Helikopter er derfor avbestilt.

Svein Tøften i Hitra brannvesen Foto: Lars Otto Eide

Mannskapene jobber med å spyle terrenget for å lage hindre for brannen, og mener nå ved 1630-tida at de igjen har gjenvunnet kontroll på brannen. Den er likevel ikke slukket.

Mannskapene har jobbet intensivt i snart to timer og innsatsleder forteller at det er bestilt pizza og brus til 15 mann, som snart skal få en fortjent pause.