Skolebåten Fru Inger dro ut på fiske med elever fra Guri Kunna videregående fra Siholmen på Sistranda 08.20 tirsdag morgen.

Ved 10.30 tiden fikk båten problemer med den ene motoren da de var rundt tre nautiske mil øst for Inntian - og rundt klokken 11 ble redningskøyta Horn Flyer tilkalt for å slepe båten til land.

Skipper Kyrre Pettersen forteller til hitra-frøya.no at båten ble vanskelig å manøvrere da de holdt på med å trekke krepseteiner.

- Båten begynte å oppføre seg så rart. Den ene motoren gikk fremover, men den andre motoren gikk litt bakover. Så da kjørte vi bare i ring. Vi prøvde å feilsøke, men fant ikke feilen. Da skjønte vi at vi måtte ha hjelp til å komme oss til land, forteller Pettersen.

Det var fem elever og to lærer ombord.

Redningsskøyta var fremme ved båten etter 20 minutter, og slepte Fru Inger tilbake til Siholmen, der de var tilbake klokken 12.17.

Horn Flyar sleper Fru Inger.

Da de kom til land fant de feilen.

- Vi trodde først det kunne være noe feil med elektronikken som overfører styringen fra styrhuset. Men vi fant ut at det var en bolt som hadde løsnet i en flexi-slange som er koblet til girarmen, som gjorde at vi ikke fikk den ene motoren i gir fremover, forteller Pettersen.

Det var ingen dramatikk ombord da det skjedde.

- Det var fint vær og langt fra land. Men det er vanskelig å kjøre rett frem når den ene motoren går fremover og den andre går bakover, sier Pettersen.