Over 2.500 personer har gått runden. Søndag går startskuddet på nytt

Stranda ved Sagvatnet er en populær rasteplass. 

Nyheter

Søndag 1. pinsdag er det igjen klart for det tradisjonsrike Tonningen Rundt. I fjor rundet arrangementet 40-årsjubileum. En opptelling i jubileumsåret viste at rundt 2.500 ulike personer har gått den tradisjonsrike tur-marsjen en eller flere ganger. Ved 35-årsjubleeet i 2012 kunne man fastslå at det var passert minst 10.000 deltakere i løpet av disse årene.

I mange år har Vest-Hitra idrettslag arrangert mosjonsløpet/trimturen Tonningen Rundt. Nå innser idrettslaget at de ikke lenger greier å ta på seg det populære arrangementet som hver pinsa samler flere hundre mosjonister.

 

Forsøket overtar

Ungdomslaget Forsøket i Kvenvær fikk derfor forespørsel om å overta.

- Siden idrettslaget ikke ser seg mål på arrangere denne gang, kastet de ballen over til oss. Og det er klart at vi stiller opp, fortalte leder i UL Forsøket, Inger Langdal, nylig til lokalavisa

Hun mener det for ille om det tradisjonelle arrangementet skulle bli lagt ned.

- Dette skal vi få til, mener Langdal som nå bare mangler et fåtalls medhjelpere før arrangørkabalen går opp.

- Tonningen Rundt gikk av stabelen for 40. gang i fjor. Vi skal sørge for at det også blir tur i år også, fastslår Inger Langdal for å avlive rykter om at det ikke blir noen arrangement i år.


- Når vi først hadde begynt, så måtte det bli deltakelse alle årene

Far og sønn Svankild har gått "Tonningen rundt" i alle 40 år

 

7 kilometer

Det hele startet i 1978 med tur rundt det kjente landemerket Tonningen i Kvenvær.

Den ca 7 kilometer lange løypa starter fra Svankilen og går på skogsvei langs foten av Tonningen med rast på den populære stranda ved Sagvatnet i bunnen av Munkdalen. Deretter fortsetter man i litt i mer krevende terreng opp Tonninghalsen og langs myrene tilbake til Svankilen.


Nesten ny rekord for Tonningen rundt

Bare 5 turgåere manglet for å slå rekorden fra 2012.