Disse artistene skal opptre under årets Frøyafestival

Chris Norman, tidligere frontfigur i Smokie, og Heine Totland er to av artistene som er klare for årets Frøyafestival.  Foto: CHRIS NORMAN - www.chris-norman.co.uk/Heine Totland´s Rock and Roll Circus 2015

Nyheter

Følgende artister blir å opptre under årets Frøyafestival, fredag 3. og lørdag 4. august, på Siholmen.

Fredag åpner årets store musikkfestival i øyregionen med en artist som nok de fleste øyværinger kjenner til, Charlotte Audestad med musikere. "At låtene også er fengende og har tekster som sjarmerer og treffer deg midt i hjertet gjør henne til et funn for Frøyafestivalens nye teltkonsept. På festivalen skal publikum komme tett på Charlotte, og høre den sprudlende hitterværingens skråblikk på hverdagslige utfordringer", skriver Frøyafestivalen på sin hjemmeside.

Det er noen år siden det folkekjære Namsos-bandet DDE opptrådte på Frøyafestivalen, men nå blir det gjenhør med låter som "Vinsjan på kaia", "E6" og "Rai Rai". I fjor feiret bandet 25 års jubileum - blant annet med konsert i Knarrlagsundet og med DDE på scenen blir det garantert allsang.


Publikum besto DDEs utfordring med glans

Se bildene i fra konserten her

 

Showgruppa Kveli, Rånes, Bremset skal lokke fram latteren under festivalen fredag. Det blir også mulig å synge med til slagere som "Dødsøt”, ”E-ore” og ”Tjeriåu” når Ravi gjester Siholmen. Festivalens første dag avsluttes med velkjente Vazelina Bilopphøggers.

Smittende energi og gjensyn med odelsgutten Ottar

Heine Totlands Rock & Roll Circus skal sørge for spilleglede og smittende energi som åpningsnummer under Frøyafestivalens andre dag. De blir å presentere noen av de beste låtene som ble utgitt fra 50- og tidlig 60-tall.
Deretter blir det gjensyn med odelsgutten Ottar. "Per Arne Lynum er en høyt skattet amatør- og hobbyhumorist fra Grong. Han er en av de mest meritterte artistene fra revyfestivalen på Høylandet, der han har mottatt hele seks priser under NM i revy. Han ble landskjent for sin innsats som odelsgutten Ottar i NRK-serien «Go’fot på låven» på 1990 tallet, der han gikk i tospann med Tore Strømøy i flere sesonger", opplyser festivalen i sitt festivalprogram.


Deretter blir det musikk for en hver smak. Fra trønderrocker Terje Tysland via hip-hop-veteranene Jaa9 og OnklP til Vømmølgutan fra Verdal. Kvelden og festivalen avsluttes med Chris Norman. Kanskje best kjent som tidligere frontfigur i det britiske poprock-bandet Smokie.


På Go´fot med Frøya

Tore Strømøy var i sentral i NRK for akkurat 20 år siden også (SE BILDENE FRA LOKALAVISA I 1993)