Fiber-utbyggerne møter næringsaktører og private

Fiber: Denne arbeidsgjengen fra Sodvin ønsker å bygge ut fiber på Hitra. 

Nyheter

Mandag kveld inviterer Hitra næringsforening til møte med folkene i selskapet Sodvin. Som lokalavisa tidligere har omtalt har Sodvin AS (tidligere HemneNett) åpnet kontor i Fillan. Det gjør de blant annet for å forberede seg på en mulig fiberutbygging fra Jøsnøya til Fillan.

Næringsforeninga arrangerer møtet, som holdes på Ansnes Brygger, for å opprette kontakt mellom fiber-utbyggerne og næringsaktører og private på Hitra.

Tilstede på møtet er daglig leder Jostein Folgerø i Sodvin Energi og fiber og Audun N. Liland, som er Hitra kommunes rødgiver for infrastruktur.


Disse karene vil ta opp konkurransen med Telenor om å bygge fiber til Hitra-boliger

Sodvin AS bygger ut fiber til Fillan hvis mange nok er med.


- Vi vurderer å bygge ut fiber på Hitra, fordi vi mener hitterværingene trenger fiber og bør få fiber. I første omgang starter vi utbyggingen på Hemnskjela i februar. Når det er ferdig vil vi legge fiber frem til Jøsnøya. Derfra ser vi en mulighet for å legge fiber til Fillan. Men det er avhengig av om folk vil være med og betale. Vi må ha en brukbar kundedekning for å få til en eventuell videre utbygging, sa Folgerø til lokalavisa i vinter.

Tidligere har Telenor varslet at man vil forsøke å få nok oppslutning til å kunne bygge ut fiber på Hitra. Telenor startet allerede tilbake i april i 2016 forhåndssalget av fibertilknytning til privathusholdninger i Fillan. Men hittil har ikke oppslutninga vært stor nok til at Telenor har turt å starte opp.

- Vi ønsker å starte på Fillan som vi allerede er etablert i flere utbyggingsprosjekter. Vi har jo lykkes på Frøya og det skulle jo ikke være store forskjellen på disse to plassene, uttalte John Niklas Handberg, Regional Development Manager i Telenor Norge til lokalavisa sist høst.