Fillan sentrumspark mellom Hjorten hotell og Mediehuset har vært gjenstand for diskusjon i flere omganger. Det ble i 2009 utarbeidet skisseprosjekt av parken Utarbeidelsen ble derimot ikke påbegynt.

I forbindelse med gjennomføring av stedsanalyse for Fillan i desember 2016, utarbeidet arkitektfirmaet Pir Il et nytt skisseforslag for området. Diskusjonen for området ble dermed løftet på nytt. Hitra formannskap ga i etterkant av stedsanalysen Hitra ungdomsråd (HUR) våren 2018 i oppgave å foreslå utforming av Fillan sentrumspark.

Kommuneplanlegger Marit Aune, byggeleder Trygve Dybdahl, rådgiver infrastruktur mobil og bredbånd i Hitra kommune, Audun Liland. Her på befaring i Sentrumsparken på vegne av Hitra ungdomsråd (HUR). Foto: Cecilia Brurok

Hitra ungdomsråd har i vår laget et forslag til utforming av parken som er i tråd med ønsker de har for en møteplass i Fillan sentrum. I dagens formannskapsmøte vil ungdommene presentere planene og en skisse for politikerne.

Skisse av Fillan sentrumspark. Foto: Hitra kommune

Det gjenstår ennå å utarbeide prosjektbeskrivelse og arbeidstegninger, men før dette gjennomføres ønsker man å fremme sak for politisk behandling for å etablere finansiell ramme for gjennomføring av arbeidet.

I tillegg til selve parkområdet er det også lagt inn forslag om nytt fortau/gangvei langs Skolegata. Dette anses som viktig for å etablere en enda bedre ferdsel for fotgjengere i aksen Hjorten kjøpesenter/Hitrahallen - HitraTorget/Mediehuset/Europris.

Dette vil også knytte sammen eksisterende fortau langs Storhaugveien med fortau langs øvre del av Vikaholmveien (forbi Helsetunet) og redusere antall kryssinger av veien for fotgjengere.

Adminstrasjonen i Hitra kommune foreslår at det bevilges inntil fem millioner kroner til prosjektetring og utbygging av Fillan sentrumspark. Saken skal opp i dagens formannskap (tirsdag 19. juni).