I dag er første pulje av skatteoppgjøret klart. Som tidligere år vil de fleste trønderne få mer penger å rutte med nå som første pulje av skatteoppgjøret er klart. 237.000 får i gjennomsnitt 10 500 kroner igjen på skatten. 45 000 må derimot betale restskatt, 17 000 kroner i gjennomsnitt, forteller Skatteetaten.

For øyregionens innbyggere fordeler det tilgodehavende seg på denne måten:

Hitra: 2.688 personer har 32,3 millioner tilgode

Frøya: 2.722 personer har 33,0 millioner tilgode

Snillfjord: 455 personer har 4,6 millioner tilgode

– For å unngå restskatt neste år bør du sjekke at skattekortet ditt er riktig. Grunnen til at du får restskatt er at de endelige tallene for inntekt og fradrag ble annerledes enn det som lå til grunn for skattekortet du hadde i fjor. Du har derfor betalt for lite skatt gjennom året, sier Rune Langsø Johansen, fungerende direktør i Skatt Midt-Norge i en pressemelding.

Les også: Denne seddelen fikk Renate til å reagere (HF+)

Hvis du oppdager feil eller mangler i grunnlaget du har fastsatt etter at skattemeldingen er levert, kan du endre egen fastsetting ved å korrigere opplysningene. Dette legges da til grunn for en ny skatteberegning slik at det blir beregnet korrekt skatt.

– Det kan for eksempel være at en fradragspost ikke er utfylt eller at enkelte inntektsposter ble feil da utfyllingen av skattemeldingen fant sted, sier Langsø Johansen.

Tidligere måtte du klage på skatteoppgjøret til Skatteetaten hvis du fant feil eller mangler. Men med den nye skatteforvaltningsloven som kom i 2017 kan du nå endre dette selv.

For de som ikke mottar skatteoppgjøret 27. juni er det løpende oppgjør mellom 15. august og 24. oktober. Det gjelder blant annet personlig næringsdrivende og deres ektefeller, og lønnstakere og pensjonister som leverte skattemeldingen på papir. Andre årsaker til at du får skatteoppgjøret senere kan være at skattemeldingen din mangler opplysninger, inneholder kompliserte forhold, eller du kan være tatt ut til kontroll.