Hitterværingene hadde på det tidspunktet kommet nesten halvveis i den 330 kilometer lange stafetten. Bente Arntsberg og Rolf Karlsen er løpende lagledere for laget som er det eneste fra øyregionen denne gangen.

22. gang

Rolf Karlsen som deltar for 22.gang i St.Olavsloppet, er nestoren på Hitra Løpeklubb-laget som faktisk mønstrer flest damer. Hestvika-sliteren har antydet at det bør være aktuelt å vurdere et eget damelag på sikt dersom den trenden vedvarer.

- Det er relativt stor interesse for å bidra for laget i St.Olavsloppet. Det til tross for at det konkurreres på tre ukedager og det er et stykke å reise for de som skal i aksjon for oss. Jeg synes det er flott at det er mange i kommunen som bruker dette arrangementet som treningsmål. Det dukker stadig vekk opp nye ansikter på trening og det synes vi er positivt, sier Karlsen som også var med den gangen Hitra-mosjonistene hadde et lag som hevdet seg i toppen.

Mange sterke løpere

Hitra-mosjonistene vartet i flere år opp med topp ti-plasseringer. Laget bet godt fra seg selv om de hadde forholdsvis få utøvere å fordele etappene på. Rolf, Jan Kjølsø, Erling Svankil, Leif Eriksen og flere andre løp lange etapper og bortimot hver dag i St.Olavsloppet den perioden hvor hitterværingene gjorde det så bra.

Rolf håper at det på sikt kan komme et lag fra øyregionen som kan hevde seg igjen. Samtidig føler han at det er viktig å ta vare på bredden.

- Vi har et lavterskeltilbud. Det er plass for alle som ønsker å bidra til at vi kommer oss til Østersund, sa Karlsen som løp ankeretappen inn til Levanger på onsdag.

Det var for øvrig Ann Elisabeth Mastad som åpnet ballet for løpeklubben. Hun fraktet stafettsnora ut av Trondheim sentrum. Hele 14 løpere var i aksjon den første dagen. Ti løpere var satt opp i går og like mange skal i aksjon i dag. 12 løpere tar seg av de 17 etappene som er på lørdag.

Viktig for miljøet

Bente Artsberg er en av mange damer som tar ansvar og bidrar til at Hitra Løpeklubb har lag i St.Olavsloppet. Den energiske damen synes det er artig at det er så stor interesse for å bidra at de klarer å stille eget lag.

- Vi har ingen annen målsetning enn å ha det artig. Det det og at vi skal fullføre som vi er opptatte av. For mange er dette et treningsmål. Flere har gitt uttrykk for at de synes det er kjekt å få være en del av dette fellesskapet. Det er opp til hver enkelt hvor mye de legger i det, sa Arntsberg som kom flyttende til Hitra for 18 år siden.

Hun kommer opprinnelig fra Hattfjelldal som faktisk stiller to lag i St.Olavsloppet. Det er godt gjort av ei lita fjellbygd på Helgeland.