Hjorten kjøpesenter vokser seg utover og oppover

Kjøpesenteret varsler utbygging i høyden

Nyheter

Femten år etter åpninga er de nye eierne i Hjorten kjøpesenter på Fillan klare for å utvikle senteret videre. Senterleder Ole Kristoffersen og ny eier KI Investeringselskap (tidligere Knarrlagsund Invest) med Lasse Høyem i spissen, legger nå fram konkrete planer om å bygge i høyden. I tillegg skal senteret, som tidligere omtalt her i lokalavisa, også bygge ny varelevering for å bedre kjøreforholdene i Skolegata (siden som vender mot helsetunet).


 

- Det er Coop Extra sitt veldige behov for større plass som utløser en utbygging. Men vi sonderer markedet og er i dialog med flere andre butikker som kan tenke seg å flytte inn i senteret, sier Ole Kristoffersen til Hitra-Frøya.


 

Han overtok som senterleder i fjor, og ble også med videre da KI Investeringselskap overtok alle aksjene i senteret nå tidligere i sommer. Etter den tid har det gått i hurtig tempo, forteller han.

- Vi har fått en meget foroverlent eier og som er villig til å bruke pengene som skal til, sier Kristoffersen.

Ole Kristoffersen er senterleder ved Hjorten kjøpesenter. 

 

Da senteret var nytt, var det også klargjort for å bygge små leiligheter i en andreetasje, men disse er aldri realisert. Heller ikke denne gang er det snakk om leiligheter, men et rent butikklokale i andre etasje. Siden Coop Extra i første etasje har behov for større plass, ser senterledelsen for seg en rokkering der noen av dagens førsteetasje-butikker flytter opp i en ny andreetasje sammen med nyetablerte butikker.


 

- Vi må flytte noen butikker nede for å få plass til det behovet Coop Extra har. Det hele skal forbindes med rulletrapper. Det har vi jo ikke på Hitra, vi har vært litt misunnelige på Frøyas rulletrapp, sier Kristoffersen med et smil.

- Jeg syns det er artig at jeg havna i en posisjon der får være med å utvikle senteret videre. Det nye eierskapet viser at det er vilje og evner tilstede. Vi ønsker å posisjonere oss som det beste og største senteret her på Hitra og Frøya. Vi har god beliggenhet med tanke på Fv. 714 og gode parkeringsmuligheter. Samtidig vokser Fillan og vi har tro på at det er et godt marked for videre vekst. Det er mange interessenter som lukter på muligheten for å etablere seg her og er i tenkeboksen på om de vil etablere seg i senteret vårt, sier Kristoffersen.


Høyem kjøper opp mer i Fillan

- Mye av investeringene vi gjør er å bygge opp en eiendomsportefølje på Hitra, og etterhvert Frøya, og da synes vi at dette var en spennende eiendom.

 

- Hvor stort vil dere bygge?

- Det avhenger av hvor stor del av taket vi får dokumentert med tilstrekkelig bæreevne. 2.500 kvadratmeter er det i hvert fall (til sammenligning er dagens Coop ca 1.700 kvm). Akkurat nå er arkitektene og ingeniørene i gang med å beregne hvor stor del av senteret vi kan bygge ut på. De første skissene vil vi nok ha klare innen et par ukers tid. Vi er allerede i god dialog med Hitra kommune, men må selvsagt gjennom en godkjenningsprosess her før vi kan komme igang. Får vi grønt lys på bæreevnen og på godkjenning i byggeprosessen, kan vi være i gang innen relativt kort tid, sier han.


Dette gjør butikkdriverne Rita og Hilde stoltest

- Mange ristet på hodet av oss alle, forteller damene i forbindelse med Hjorten kjøpesenters 15-årsjubileum. Se bilder fra åpningen i 2003 her.

 

Som tidligere omtalt, bygger senteret nå ny varelevering for Coop og Vinmonopolet. Her er fundamenteringa gjort ferdig, mens for selve bygginga avventer man at SommerFillan er ferdig arrangert og det blir litt roligere i sentrum.

I tillegg skal også senteret "freshes" opp nå på seinsommeren, forteller Kristoffersen.

- Vi maler og gjør en del ting utendørs. Vi har et samarbeid med reklamebyrået Vindfang om å stramme opp uttrykket noe. Dette er et arbeid vi iverksetter i midten av august, forteller han.