-Vi ønsker å lage en åpen bildebase der alle har tilgang, med gamle bilder og lokalhistorie fra Hitra. Vi er i gang og har allerede en del bilder lagt ut på nettsida www.hitrahistorielag.no, forteller lagets leder, Svend Sivertsen.

Historielaget ønsker å ta vare på gamle minner som folk måtte ha i gamle album eller i esker på loft og i kjeller etter en generasjon som snart er borte.

- Og det er denne generasjonen som ennå kan fortelle oss litt nærmere om bilder og historier knyttet til steder og personer. Historielaget legger en lav terskel for å få fram bilder og historier. Vi har en lett blanding av gammel og nyere historie, men alt er lokalhistorie, verdt å ta vare på, sier Sivertsen.

Bildekveld

Nå planlegger historielaget en "bildekveld" på Fjellvær Gjestegård fredag 10. august. -Vi håper og tror det er både fastboende og ikke minst feriefolk som er heime og nyter sine ferie-dager i godværet, som sikkert har noen gamle bilder liggende. Ta dem med og vis dem til oss.

-Vi vil vise et knippe bilder fra diverse steder og situasjoner, og så samle inn historier omkring dette. Vi håper mange vil benytte anledning til å stikke innom og gjerne ta med egne bilder. Det er mange feriefolk på øyene, og alle inviteres. Har dere bilder så er historielaget interessert i avfotografering (scanning) og i navn og historier knyttet til bildene. Det er en viktig del av lokalhistoria vår, sier Svend Sivertsen.

Han anbefaler å gå inn og ta en kikk på www.hitrahistorielag.no.

-Ta gjerne kontakt med historielaget om bilder eller at det er ideer til artikler. Det er eget kontaktskjema på nettsida til historielaget som kan benyttes, legger han til.