En hytte på Svellingen er helt overtent i en kraftig brann.

- Nødetatene er på vei, forteller politiet, som meldte om brannen ved 13:45-tida.

Politiet opplyser til lokalavisa at de fikk melding om brannen kl. 13.22. Hytta var i full fyr og helt overtent da politipatruljen kom til stedet.

Brannvesenet har igangsatt slukningsarbeid og har god kontroll over flammene, opplyser brannvakta til lokalavisa ved 14:30-tida.

- Det er ikke fare for spredning, sier brannvakta. Det skal ikke være indikasjoner på at det oppholdt seg folk i hytta da brannen startet.

- Det var stikkflammer på flere meter

Ronny Dybdahl Teigås var først på stedet der hytta brenner.Han er frilansfotograf og var på vei for å hente sønnen da han så svart røyk fra skogen.

- Jeg tenkte det var helt bak mål å tenne bål nå så jeg ringte brannvesenet, forteller Dybdahl Teigås.

På tur tilbake etter at han hadde hentet sønnen kjørte han ned mot røyken og fant ei hytte i full fyr. Han prøvde å gå så nærme han kunne for å sjekke om det var folk i hytta, men den intense varmen gjorde det vanskelig å komme nært.

- Det var stikkflammer på flere meter og det brant også under gulvet på hytta, forteller Dybdahl Teigås.

Brannvesenet driver fortsatt med slokningsarbeid.

Driver etterslokking

Oppdatert kl. 16:

Brannmannskapet som jobber med slokkingen er nå inne i en etterslokkingsfase.

- Vi har slokket det meste av brannen og har kontroll. Vi går nå nøyere til verks for å slukke brannen helt, forteller brannvakta.

Det er fortsatt varmt på stedet så politiet får ikke begynt med etterforskning for å finne brannårsak før det blir kaldere.