Det er sent formiddag lørdag og i et klasserom på Fillan skole blir det pratet om ammunisjon, patroner og våpen. De tretten deltagerne, som sitter i mørket og ser på skjermen som lyser opp rommet fra kateteret, er der for å gå på jegerprøvekurs.

- Kurset handler mest om sikkerhet, forteller kursholder og instruktør Helge Håheim, -det handler ikke så mye om hvor å finne dyrene vi jakter på, det er det mest jaktlag som står for.

Instruktør Helge Håheim

Det er første gang på mange år at det er blitt arrangert jegerprøvekurs på Hitra.

- Det er ikke blitt arrangert så ofte her de siste årene, det har vært mer entusiasme ute på Frøya, der har vi hatt kurs relativt ofte meddeler Håheim. Kurset som holdes i helgen er et intensivkurs som går over to helger. Vanligvis så er kurset en kveld i uken, spredt over ni uker. En av deltagerne tar seg tid etter timen å prate med Hitra-Frøya.

- Målet er å kunne opparbeide nok informasjon til å klare eksamen, sier Gaute Kylling fra Akset. Den tretten år gamle gutten har den siste tiden vært med på øvelse-jakt på småvilt som fugl, rådyr og hare.

Intensivkurset tar den vordene jegeren og de andre deltagerne frem til jegerprøven allerede om tre uker.

Håheim forteller videre at kurset er arrangert av Utseth og Tranvikens utmarkslag og det er åpent for alle.

- Vi håper å arrangere det neste år også, kanskje litt tidligere på året, kanskje på våren. Han håper å se de som ikke hadde anledning denne runden neste gang kurset holdes.

- Jeg er fornøyd med oppmøtet og det er fint å se at vi har nesten femti femti med menn og kvinner på kurs.

De tretten deltagerne får opplæring i våpenhold, sikkerhetsregler og norske lover når det kommer til våpen håndtering, men sikkerhet er alltid i høysetet, forteller Håheim. Etter endt eksamen havner alle som har bestått i jeger-registeret, dette gir dem løyve til å jakte og kjøpe våpen.

Håheim pakker sammen rifler og hagler for å dra på skytebanen på Fjelværsøya. Der fortsetter kurset med håndtering av våpen.