Lokalavisa Hitra-Frøya har gjennom helga blitt kontaktet av flere innbyggere på Sunde og Hemnskjela som reagerer på at de ikke har fått direktebeskjed fra kommunen om farlig drikkevann.

Mona Elisabeth Eriksen og Helge Rottem på Hemnskjela er blant disse.

- Lørdag fikk vi tilfeldig via kjente vite at vi måtte koke drikkevannet på Hemnskjela. Vi hadde ikke fått noe som helst informasjon fra Snillfjord kommune. Det viste seg i ettertid at mange ikke hadde fått varsel via sms, forteller de.

- Det er også kritikkverdig  at vi heller ikke kunne finne noe informasjon om dette på kommunens nettside. Dersom det er grunn til å koke vannet må alle abonnenter få varsel, enkelte kan risikere å bli alvorlig syke, sier Eriksen og Rottem.

Snillfjord kommune skriver på sine nettsider at man har problemer med SMS-varslingssystemet, slik at det foreløpig ikke sendes ut SMS om endringer.

- Alle som har fått med seg situasjonen oppfordres til å spre det til naboer og kjente. Hjemmesiden vil oppdateres kontinuerlig når vi vet mer, skriver kommunen.

Drikkevannsprøver fra Sunde vannverk viste før helga at vannet inneholder koliforme bakterier og alle abonnentene bes om å koke vannet.