Lokalmat fra øyregionen i festmåltid under Norges største matfestival:

- En kø av Oslo-folk som kjøpte en smak av Trøndelagskysten

  Foto: Oi Trøndersk Mat og Drikke AS

Nyheter

Trøndelag er i helga representert på den store matmessa Matstreif i Oslo. Matreiser fra Fosen, Hitra og Frøya blir vist fram som reiseforslag for matinteresserte østlendinger.

- Det er veldig artig å være utenfor Trøndelag og vise fram hva kysten har av matopplevelser. Nå får vi fortalt mange hva de kan oppleve om de kommer til oss, sier frøyværingen Laila Støen fra destinasjonsselskapet KystNorge.

 

– Sju regioner i Trøndelag er samlet i en brosjyre med forslag til overnatting og aktiviteter der mat står i fokus. Fosen, Hitra og Frøya er en av de sju, og det er tydelig at en tur til oss «står på lista» over steder Oslo-publikummet ønsker å reise, sier Støen.

  Foto: Oi Trøndersk Mat og Drikke AS

 

– Folk i Oslo har et forhold til Trøndelag – enten det er gjennom jobb eller familie. På lørdag var det kø av folk som kjøpte en smak av kysten gjennom Trøndersk Festmåltid. En av rettene var gravet laks fra Frøya med blåskjell fra Åfjord på en seng av byggryn.

– Mat er en viktig del av enhver reise, og maten i Trøndelag er helt klart verdt en reise i seg selv, sier prosjektleder Brit Melting.

 - Enten du drar på lokalmatsafari på Røros, sykler mellom gårdsmatsutsalgene på Den Gyldne Omvei, eller tar med piknikkurv og overnatter et i fyr, skreifestival eller krabbefiske – matopplevelsene står i kø, reklamerer hun.

Landets nye landbruksminister Bård Hoksrud er selvsagt tilstede.  Foto: Oi Trøndersk Mat og Drikke AS

 

Tidligere i vår reiste kokk Lars Erik Vesterdal rundt i fylket og samlet råvarer til et tre-retters Trøndersk festmåltid. Målet var å sette sammen et måltid av råvarer som trøndere har et forhold til.

– Det som kjennetegner trøndersk matkultur er nettopp mangfoldet. Derfor er det ekstra morsomt å stå i Oslo og vise fram det, sier Vesterdal.

Festmåltidet består blant annet av laks fra Frøya, lam fra Oppdal, blåskjell fra Åfjord, Inderøykarve, skjenning og Rørosromme.

Trøndersk festmåltid serveres på Matriket Midt sin stand under festivalen. Publikum kan også lage sitt eget måltid.

  Foto: Oi Trøndersk Mat og Drikke AS

 

I tillegg til en fellesstand for Trøndelag under navnet Matriket Midt, står også 16 trønderske lokalmatprodusenter med sine spesialiteter på Matstreif, Norges største matfestival, på Rådhusplassen i Oslo i helga.