Studentene inntar Titran

- Studentene vil gå litt omkring i landskapet og måle opp bygninger og landskap. De er instruert til å vise stor respekt og varsomhet, og vi håper at folk vil la dem måle opp, sier professor, Eileen Garmann Johnsen. Neste uke tar hun med et stort antall arkitektstudenter til Titran. Britt Renèe Melhus 

Nyheter

Hver høst bruker et stort antall arkitektstudenter fra NTNU i Trondheim å ta turen til Titran og nå skal de straks igang igjen.
Fra og med mandag 8. oktober er studentene på plass og de ønsker aller helst å måle opp sjøbuer i tilknytning bolighus på Titran, forteller professor, Eileen Garmann Johnsen.


 

- Vi har forsøkt å spørre alle grunneiere i området. Studentene vil gå litt omkring i landskapet og måle opp bygninger og landskap. De er instruert til å vise stor respekt og varsomhet, og vi håper at folk vil la dem måle opp. I retur får de fine oppmålingstegninger, sier Garmann Johnsen.

Ekskursjonsleder og professor Eileen Garmann Johnsen til høyre i bildet da arkitektstudentene var på Titran i 2014. Her med f.v.: vitenskapelig assistent Britt Renèe Melhus, kunstner Vigdis Haugtrø, universitetslektor Nina Haarsaker og geograf Peter Luder. 

 

Lyssetter installasjoner

De har vært på Titran i en årrekke og Eileen tilføyer at har begynt å lage seg litt større vyer rundt prosjektet.
- Kanskje kan det vi gjør med oppmåling og tegninger på Titran utvikles til et bokprosjekt?
I slutten av uke 42 vises arkitektstudentenes arbeidet sitt i en utstilling i Trondheim.I skumringstimen torsdag 11.oktober lages den faste lyssettingen av arkitektstudentenes installasjoner ute på Kjærvågsundet.- Folk må gjerne komme og se på. Det er alltid magisk.

I skumringstimen bruker studentenes installasjoner å lyssettes i Kjærvågsundet. - Folk må gjerne komme og se. Det er alltid magisk, sier Garmann Johnsen.  Foto: Nina. Arkitektstudent i 2013.