16 arrangement som skal få oss øyværinger i julestemning

Under følger en oversikt over noe av det som skjer på Frøya og Hitra fram mot jul. Foto av Strand seniorbrass under deres tradisjonelle kakelinne-konsert i 2017.  Foto: Syver Lie Rønningen

Nyheter

Det er planlagt flust av julekonserter, markeder og lignende aktiviteter de neste par ukene. Her kommer en oversikt over noe av det som skjer på Frøya og Hitra fram mot jul.

 • Lørdag 1. desember blir det Nissemarsj på Frøya. Den tradisjonelle runden starter utenfor Frøyahallen og går til Sistranda sentrum hvor det blir juletretenning og julegang rundt treet. Nissen bruker også å ta turen innom, før det blir gratis grøt og filmvisning i Frøya kulturhus.

 • Samme dag tennes også julegrana i Fillan sentrum.

 • 1.søndag i advent tennes julelysene ved Frøya sykehjem.

 • Torsdag 6. desember er det basar og julesang med Torstein Iversen på Frøya frivilligsentral. - Det blir åresalg og alle tar med en premie, samt servering av mat og kaker, opplyser frivilligsentralen via HFkalenderen.
 • Torsdag 6. desember blir det julebord arrangert av HitraPensjonistan, LHL Hitra og Hitra revmatismeforening på Dolmsundet hotell. Her blir det julebordsbuffet med ass.kaker og kaffe, underholdning, dans og loddsalg.
 • Torsdag 6. desember er det duket for konserten Julero med

  acapella-gruppene

  Femme og Pust. De

  tok publikum med storm fra første strofe da de opptrådte sammen på Frøya sist gang og nå gjentar de samarbeidet med en felles julekonsert i Frøya kulturhus. • Lørdag 8. desember er det juleverksted i Sletta kirke for barn i alderen 8-11 år, opplyser Frøya menighet via Facebook. - Barn som er døpt i kirka får invitasjon i posten, men det er åpent for alle barn i denne aldersgruppen og ellers er hele familien invitert til å delta.

Julefest med nypresten

Vel femti personer tok turen til Sletta kirke for å delta på menighetens julefest den første søndagen i januar.


 • Lørdag 8. desember er det duket for en ny Jul på museet i Fillan. "Trolig førjulens koseligste julearrangement", skriver arrangør Kystmuseet Sør-Trøndelag via Facebook, og forteller at de i år kan friste med lysstøping, filmvisning i Meierisalen, rebuser, oppgradert Flatvikautstilling, konkurranser, brente mandler, marsipanbaking - og mye mer.

Jul på museet

Oi! Der går brannalarmen

Det ble bitte-bittelitt dramatikk da julekaramellene brente seg


 • Den andre søndagen i advent, 9. desember, inviteres det til førjulskonsert med Strand skolekorps. Her blir det god julestemning, allsang og underholdning av korpset og gjester i Hitrahallen, skriver korpset via HFkalenderen.


 • På Lucia-dagen, onsdag 13. desember, arrangerer koret Hitterklang førjulskonsert i samarbeid med Hitra kulturskole i Hitra kirke. De har for anledningen fått med seg Harmundi, Hege Anita Skjærvik og Carpe Diem. Det blir også innslag fra kulturskolens lærere og elever.
  - Det blir et variert program med noe for en hver smak; både splitter nye julesanger, de gamle klassikerne og noe utradisjonelt. Sikre julestemningen og bli med på en trivelig førjulskonsert, skriver Hitterklang via HFkalenderen.
 • Julemarkedet i Fillan arrangeres lørdag 15. og søndag 16. desember. Her blir det boder med salg av lokal mat, drikke og håndverk. Samt forskjellig underholdning og ulike aktiviteter i sentrum.
 • Lørdag 15.desember arrangerer Frøya bibliotek for fjerde gang Jul med engler. Her møtes norske familier og familier fra forskjellige land og lage julepynt sammen. Man deler sine førjulstradisjoner med andre, smaker forskjellige julemat og høre julemusikk på ulike språk. Det blir også fortalt nærmere om den norske juletradisjonen, forteller biblioteket via Facebook.
   
 • Tradisjon tro arrangerer Mausund IL førjulskonsert i Måøy Kapell med Børge Pedersen, Thormod Høyen, Kathrine Rømmen og Berit Hassel. Konserten lørdag 15. desember er allerede utsolgt, opplyser idrettslaget via Facebook. • Søndag 16. desember blir det julekonsert med Sangkoret Havdur og Barman janitsjar i Sletta kirke. - Alle er hjertelig velkommen for å få den gode julefølelsen i lag med oss, skriver Havdur via HFkalenderen.

Det var like før taket løftet seg

Fredag kveld ble området fremst i Sletta kirke forvandlet til en gyngende masse av sangere fra hele tre flotte kor. Ei nærmest fullsatt kirke frydet seg over gospelkonserten som nesten fikk kirketaket til å lette.


 • Mandag 17. desember arrangeres Jul på Frøya - Swingin´christmas.
  - Hvem har ikke hørt Sinatra fremføre "Let it Snow", "Jingle Bells", eller nydelige "Have yourself A Merry little Christmas" i klassiske Hollywood-julefilmer? Nå får du låtene live i storsalen den 17.desember. Har ikke julefreden senket seg før - ja så vil du kjenne det akkurat denne kvelden, skriver Frøya kulturhus på sin hjemmeside.
 • Fredag 21. desember blir det to kakelinne-konserter i Sandstad kirke med Strand seniorbrass. Med seg som gjester har de John Arne Davies Glørstad og Kåre Hansen. Alf Prøysens fortelling "Matja Madonna" leses av Gunn Røstad. Fri adgang, med kaffe- og notespleis.

Savner du ditt arrangement her?

Legg det inn på HFkalenderen.no. Gratis å bruke, både for arrangører og lesere.