Mistet sønnen:

- Da datt jeg sammen på grusen. Det var da jeg skjønte fullt ut at mine verste tanker var sanne

Moren ber kommune og fylkeskommune ta ansvar for ulykken, og sikre brua mot nye hendelser.

Olivers mor Line Sundli Jøndal føler bunnløs sorg over tapet av sønnen.  Foto: TERJE DYBVIK/FOSNA-FOLKET

Nyheter

Line Sundli fra Uthaug, som mistet 17-åringen sin Oliver i en ulykke på Kvernøystrømbrua på Frøya tidlig i høst, ber nå kommunen og fylkeskommunen ta sitt ansvar for at ulykken skjedde. Oliver kom kjørende over brua i vått vær og kraftig vind da han mistet kontrollen over motorsykkelen.

Lokalavisa Hitra-Frøyas artikkelserie "Bruene våre" viste at Kvernøystrømmen bru har tredekke, som sist ble skiftet ut i 1999. I følge veivesenets inspeksjonsrapport fra 2015 er det løse bord i tredekket, og det er sporslitasje i overgangen mellom tredekket og asfaltveien.

- Jeg tenker at hvis det bare hadde vært dårlig vær, men at det hadde vært asfaltdekke på brua, så tror jeg ikke ulykken ville ha skjedd. Så det er klart at jeg forbanner både uvær og dårlig brudekke, sa Line Sundli fra Uthaug til Hitra-Frøya i oktober.


- Alt er bare bunnløs sorg for vår del. Jeg har mistet det kjæreste jeg har

Mor til Oliver: - Jeg forbanner både uvær og dårlig brudekke

 

I et nytt leserbrev her i Hitra-Frøya i dag, etterspør Line Sundli sikringstiltak:

- I disse inspeksjonene kommer det frem at rekkverket er angrepet av råte/sopp og ikke er kjøresterkt. Det anbefales delvis byttet og forsterket. Det er i henhold til media bevilget 800.000 kroner til denne utbedringen som skulle ha vært gjort i løpet av 2017. Hvorfor er ikke disse utbedringene gjort? spør Sundli.

Les alle sakene i serien "Bruene våre" her

I intervju med lokalavisa i oktober, ville ikke Helge Stabursvik fra ulykkesgruppen i Statens vegvesen ennå konkludere noe om glatt tredekket kan ha vært medvirkende årsak til ulykken. Men Stabursvik fortalte at ulykkesgruppa har snakket med lokale folk som bekrefter at tredekket er veldig glatt når det er vått.

Line Sundli etterlyser nytt dekke over brua, og i det minste et varsel som forteller ukjente at her må man være ekstra påpasselig.

- Hadde det enda i det minste vært skiltet, slik at de som ikke er lokalkjente og drevne sjåfører også han bli oppmerksom på slike livsfarlige trafikkfeller, og ikke skli på en bro som alle i lokalbefolkningen vet er speilglatt når den er våt. Aller helst bør dekket etter min mening byttes, slik at det er like lite glatt på broen, som før og etter, skriver hun.


Line Sundli  Foto: TERJE DYBVIK/FOSNA-FOLKET

 

Sundli forteller at det ennå ikke går en eneste dag uten at hun gråter i bunnløs sorg.

"- Det har nå gått litt over to måneder siden den tragiske ulykken. Det går ikke en dag uten at jeg gråter i bunnløs sorg over å ha mistet det kjæreste jeg hadde. Det føles fortvilende at jeg som mor sender fra meg en sønn til en videregående skole i en nabokommune for at han skal få oppfylle sin livs drøm om å få en jobb innen fiskeryrket, og at han blir offer for veier som ikke er i tilfredsstillende stand. Hadde det enda i det minste vært skiltet, slik at de som ikke er lokalkjente og drevne sjåfører også han bli oppmerksom på slike livsfarlige trafikkfeller."

Les hele leserinnlegget her

I brevet forteller hun også om ulykkesdagen:

"Den 25. september i år ble jeg oppringt av min samboer. Han ba meg komme rett hjem fra en avtale, uten videre forklaring. Jeg forsto etter hvert at det var noe alvorlig som hadde skjedd, og jeg tenkte det verste. Etter å ha kjørt et stykke måtte jeg stoppe for å ta meg inn. Kjørte så resten av veien hjem. Underveis la jeg merke til en bil som fulgte etter. Da jeg stoppet i gårdsplassen steg to personer ut av bilen. Jeg så lensmannen i full uniform sammen med presten.  Da datt jeg sammen på grusen. Det var da jeg skjønte fullt ut at mine verste tanker var sanne, og at min kjæreste sønn Oliver ikke bare var skadet, men død, " skriver Sundli.