Har startet berginga av havaristen

Dykkere nede i ettermiddag: Har trolig funnet årsaken

Nyheter

To dykkere fra en dykkebåt tilhørende rederiet Frøy har i ettermiddag vært ned og undersøkt havaristen MS "Torra" ved Dolmøya. Forskningsbåten gikk ned i fjæresteinene natt til 1. nyttårsdag. Dykkerne påviste det som har vært den sannsynlige årsaken etter at båten ble funnet nedsunket.

- Dykkerne fant hull i skroget, forteller Terje Bremvåg i SINTEF Ocean, som eier båten, til lokalavisa Hitra-Frøya nå onsdag ettermiddag. Bremvåg mener båten har ligget og slått med akterenden mot bergene i løpet av natta, og så har båten tatt inn vann som følge av dette.

Dykkere var tidligere i ettermiddag ned for å undersøke skadene på "Torra". 

 

Den 42 fot lange båten er stasjonert på Dolmøya og brukes i forbindelse med SINTEFs mange forskningsoppdrag i øyregionen.


Forskningsbåt med dyr teknologi ombord slet seg og sank

Forsøker å heve havaristen i dag

 

- MS "Torra" har vi brukt til våre eksperimentelle studier på Hitra i mange år. Forskningsbåten hjelper blant annet til med å sette ut instrument i sjøen, sa forskningsleder Leif Magne Sunde til lokalavisa i går kveld. Båten er blant annet utstyrt med nye, avanserte system og dyr teknologi, og selve båten har en prislapp på flere millioner, forteller Sunde.


Mannskap på "Frøy Valkyrien" starter ved 16-tida et forsøk på å få havaristen opp av sjøen og videre til verksted. 

 

Nå gjenstår å se hvor mye av båten som er mulig å redde. Nå ved 16-tida er en annen Frøy-båt, "Frøy Valkyrien", kommet til stedet. Akkurat nå driver dykkere og klargjør stropper og annet utstyr i et forsøk på å få båten opp av sjøen og videre til verksted.