Ung hitterværing fikk en saftig bot

Nyheter

En ung hitterværing fikk betinget fengsel og en saftig bot etter at han fjor kjørte bil i alkoholpåvirket tilstand. Turen endte med uhell og store skader på bilen ved Glørstadkrysset på fylkesvei 714 mellom Fillan og Knarrlagsund.

Promillen ble målt til 0,88 promille tre timer etter kjøreturen, men en sakkyndig rapport fra Oslo universitetssykehus konkluderer med at siktede har hatt en alkoholkonsentrasjon som minst var 0,94 promille og mest sannsynlig i overkant av 1,4 promille på det aktuelle tidspunktet.


 

På bakgrunn av dette ble mannen dømt til betinget fengsel i 16 dager samt en bot på 60.000 kroner.

Han må også klare seg uten bil i 20 måneder. Og for å få førerkortet tilbake, må han avlegge full ny førerprøve.

Siktede avga en uforbeholden tilståelse i retten, og erklærte at han vedtok dommen.

Mannen er tidligere ikke straffet for brudd på veitrafikkloven.