Slik var ferden forut for grunnstøtinga

Grunnstøtte: Den stiplede linjen viser kursen hurtigbåten vanligvis kjører, mens den prikkede linjen viser hvor Frøyfart kjørte før den grunnstøtte(kryss). 

Nyheter

Hurtigbåten Frøyfart gikk i morges på grunn ved Dyrøya  på retur fra Sula og Mausund. Posisjonsdata fra Marinetraffic.com viser at Frøyfart forlot Mausund klokken 07.05. Klokken 07.31 var hurtigbåten på vei inn leia mot fergeleiet i Setervågen på Dyrøya. Da den skulle dreie fra en sørvestlig kurs og inn mot en østlig kurs mot fergeleiet, så fortsetter den i stedet omlag 300 meter lengre sør-vest for den vanlige ruta. Lokalavisa har gått gjennom båtens posisjonsdata for den siste uka; disse viser at Frøyfart ikke har gått så langt sør-vest den siste uka, men har holdt seg til den vanlige ruta.