Kan direkteoverføre fra de store verdensscenene. Først blir det opera

Ermonela Jaho som Violetta Valéry og Charles Castronovo som Alfredo Germont i La traviata ved The Royal Opera.  Foto: Catherine Ashmore/ The Royal Opera

Nyheter

Frøya kultur- og kompetansesenter melder at de for første gang kan tilby overføring fra de store verdensscenene i samarbeid med LIVE kino.

I den anledning inviterer de til en eksklusiv helaften med Giuseppe Verdis verdenskjente opera La traviata, lørdag 2. mars. Forestillingen overføres direkte til Frøya fra Royal Opera House i London.

La Traviata blir omtalt som en av de fremste operaer noensinne laget og den er svært populær. Kort fortalt handler operaen om selskapsdamen Violetta Valery og hvor den fornemme faren til kjæresten hennes Alfredo forsøker å presse henne til å avslutte forholdet.
" I La traviata ble sykdom og samtidens problemer på 1850-tallet løftet opp på scenen og kledd i musikk. Lyse strykere nærmest gisper etter luft og settes opp mot festmusikken og Violettas triumferende arie "Sempre libera!" - alltid fri. Den er et sterkt musikalsk uttrykk for den friheten hun begjærer. Samtidig blir vi usikre på hvor fri hun egentlig er - i hvilken grad kan vi selv bestemme hvilke liv vi skal leve?", skriver Frøya kultur- og kompetansesenter om La traviata på sin hjemmeside.