Øykommunene midt på treet på service

Nyheter

Forbrukerrådet har gjennomført kommunetesten for 2019, der de har sjekket alle landets kommuner på service. De har testet hvordan brukerene blir betjent ved henvendelser på telefon og e-post, og hvor lett det er å finne relevante opplysninger om kommunenes tjenester på deres hjemmesider.

Resultatene er nå presentert, og Nesset kommune i Møre og Romsdal kåres til beste servicekommune i landet for 2019. De får en totalscore på 77,6.

Beste trønderske kommune er Osen, som scorer 70,8 poeng.

På 94.plass blant landets kommuner, og på 11. plass i fylket, finner vi Frøya. Frøya får en score på 59,2.

På 156. plass i landet (nr 20 i fylket) er Snillfjord med %%,1 poeng

Hitra kommer på 218. plass i landet (nr 28 i fylket) med en score på 51,2 poeng.


Oversikten over de trønderske kommunene finner du her:


 

Osen kommer best ut i Trøndelag i årets kommunetest. Kommunene er nummer sju i landet. På andre og tredje plass finner vi henholdsvis Rindal og Åfjord. Helt på bunn av kommunene i fylket finner vi Vikna, og nest nederst er Røyrvik. Verdal vant i Nord-Trøndelag ved forrige kommunetest, men havner denne gangen i nedre halvdel av lista. Oppdal som var best i Sør-Trøndelag i 2016, havner i år som nummer 15 i Trøndelag. Best i landet er Nesset kommune i Møre og Romsdal.

Inger Lise Blyverket er direktør i Forbrukerrådet. Hun peker på at kommunene for eksempel har ansvar for at vi har lege og skole å gå til, vann i springen, og omsorg når vi blir gamle. Derfor er det viktig at det er enkelt å komme i kontakt med kommunen, og at de gir gode svar, forklarer hun.

Inger Lise Blyverket er direktør i Forbrukerrådet 

 

- Se for deg småbarnsforeldre som skal velge barnehage til babyen de gruer seg til å sende ut i verden. Da vil de selvsagt vite mest mulig om barnehagene. Trives barna, blir foreldrene hørt, er det bra miljø der? Dette trenger folk å vite. En del kommuner gjør allerede brukerundersøkelser, og legger disse svarene åpent ut. Og åpenhet gir foreldrene grunn til å føle seg trygge.  Her kan nesten alle kommunene, også vinneren, gjøre det bedre, sier Inger Lise Blyverket.