Forfatter kommer for å dele historien til heimplassen sin

Walther Hakkebo har skrevet bok om heimplassen sin Titran. Lørdag kommer han til Frøya for å fortelle hvordan boka ble til. 

Nyheter

Lørdag ettermiddag, 27.april, inviterer Frøya bibliotek til møte med Walther Hakkebo.

Walther Hakkebo har skrevet bok om hjemstedet sitt Titran og boka med tittelen "Titran - Ytterst mot havgapet" inneholder flere hundre år med Titran-historie.

Under møtet på bibliotek vil forfatteren fortelle nærmere om alt han har samlet inn og hvordan det ble snakk om å utgi bok om Titran. Møtet kan også være interessant for folk som driver med filateli (de som samler på frimerker og andre  postrelaterte objekter), opplyser Frøya bibliotek.


 

120 år siden Titranulykka

I 2019 markerer Frøya kommune at det er 120 år siden den tragiske Titranulykken, hvor 141 fiskere fra kyst-samfunn i Midt-Norge omkom i et plutselig uvær. Derfor er det ekstra fokus på nettopp Titran og stedets historie i år. I juni skal også Titranspelet settes opp på ny.

Biblioteksjef Monika Kopaczek-Styczen forteller at lørdagens møte på en måte blir en forberedelse til Titranspelet hvor de vil stille ut nærmere informasjon om spelet sammen med flere av biliotekets bøker om Titran, deriblant Walther Hakkebos bok om samfunnet ytterst i havgapet.