Politiet stiller bevæpnet på 17.mai

Nyheter

Politi som jobber på 17. mai og i tilknytning til barnetog vil være bevæpnet. Det gjelder også Hitra og Frøya. I følge politidirektoratet vil bevæpning tas i bruk i større grad enn tidligere ved at denne praksisen nå gjennomføres i hele landet.

- Vi jobber med å legge til rette for en trygg og fin feiring, og vurderer betydningen av hurtighet i responsen fra politiet som avgjørende for å sikre en best mulig beredskap på 17. mai, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i følge politidirektoratets nettsider.

Det foreligger ingen konkrete trusler mot 17. mai. Politiet har lang erfaring med å ivareta sikkerheten rundt store arrangementer, og har iverksatt de tiltak vi mener er nødvendige for at nasjonaldagen kan gjennomføres på en trygg og god måte.


 

- Hendelser ute i Europa de senere årene er en påminnelse om at vi alltid må ta høyde for at uønskede hendelser kan inntreffe. Selv om det ikke foreligger en konkret trussel, er dette noe vi tar på alvor gjennom å sørge for å ha god beredskap tilgjengelig denne dagen, sier Bjørnland.

Politidirektoratet skriver at de ikke kjenner konkrete trusler mot 17. mai, men mener det er nødvendig med bevæpning for at 17. mai-feiringen skal bli trygg.

- Hendelser ute i Europa de senere årene er en påminnelse om at vi alltid må ta høyde for at uønskede hendelser kan inntreffe. Selv om det ikke foreligger en konkret trussel, er dette noe vi tar på alvor gjennom å sørge for å ha god beredskap tilgjengelig denne dagen, sier Bjørnland.