Slik blir årets sommerfestival på Sula

Det blir markering av Sula fyrs 110 års jubileum under sommerfestivalen på Sula i år. 

Nyheter

Tidligere ”Suladagan” har blitt til en sommerfestival som varer tre dager til ende. Sula sommerfestival arrangeres fra fredag 28.juni og varer ut søndag 30.juni i år.

Sommerfestivalen starter med innvielse av skotthyllbanen, hesteskokasting og balansering på slakk line. I anledning kunstmaler Håkon Gullvågs 60 årsdag vil flere av hans litografier stilles ut hos Sula rorbuer/Edvardas hus.
På kvelden blir det konsert med countrymusikeren Morten Paulsen fra Trondheim på Terna Pub.


 

På dagtid, lørdag, blir det rokonkurranse. I Kulturhuset presenteres det ei ny utstilling laget av kunstnere fra Lademoen kunstverksted.
Denne dagen blir det også en markering av Sula fyr sitt 110 års jubileum.
På kvelden presenteres ”lyden av Sula” hvor lokale og profesjonelle musikere kommer sammen og finner hverandre i et vorspiel til dansefesten. Kvelden avsluttes på Terna pub med dansebandet Ole Ingvars som spiller coverlåter fra svensktopper til Åge.


Dette vil ny vei mellom Sula og Mausund koste

- Dette er siste runde, sier Sigbjørn Larsen som i dag presenterte ny utredning.

 

Søndag formiddag blir det musikkgudstjeneste med profesjonelle og lokale musikere i Sula kapell. Arrangør Sula grendalag opplyser at de også vil tilby flere andre aktiviteter under Sula sommerfestival og nevner blant annet helikoptersightseeing, hoppeslott, utleie av kajakker og kanoer, samt boder ved Kulturhuset med salg og demonstrasjon av mat og annet håndverk.