Miljøuka

Forskrekket over hvor mye plast de fant

Nyheter

5.,6. og 7.trinn ved Sistranda skole har i dag vært på Loknessa for å plukke søppel i forbindelse med miljøuka.

- Vi har ryddet i to timer og funnet mye søppel. Elevene har samarbeidet godt og vist stort engasjement. De er veldig opptatt av å bli kvitt plast i naturen og de er forskrekket over hvor mye vi fant, forteller kontaktlærer Maren Melhus Gylland.

- Spesielt siden området i fjor ble ryddet av fjorårets 6. og 7.trinn. På skolen har det vært mye fokus på plastutfordringene vi står ovenfor. Vi har funnet plast fra Norge, Skottland, Russland, England og Indonesia. På fiskekasser har vi funnet adresser og sjekket fabrikkene på digitale kart. Å se problemet i virkeligheten vekker elevenes engasjement. Vi har hatt en flott dag, forteller kontaktlæreren som også har sendt bildene fra dagens rydding.