Gjentar suksessen med friske afrikanske rytmer i meierisalen

AfroBrazz spilte med stor suksess i Meierisalen i fjor. Foto: Trond Hammervik. 

Nyheter

Strand SeniorBrass inviterer nok en gang til AfroFrazz, denne gang i Meierisalen / Kystmuseet. Mange husker konserten i Hitra samfunnshus i oktober i fjor. Konserten, med Helge Førde som er kjent fra blant annet Brazz Brothers, fikk gode kritikker fra den lokale pressen, skriver Strand seniorbrass i en pressemelding.


Seniorbrassen fikk det til å svinge

Afro-brazz funker godt i en norsk samfunnssal.

 

Friske afrikanske rytmer

AfroBrazz er en konsert med afrikanske melodier og sanger, de fleste arrangert for brassband av Helge Førde. Førde er kjent fra Brazz Brothers, der han blant annet spiller sammen med sine bror, Jan Magne. Førde er kveldens dirigent, og deltar sammen med den afrikanske trommeprofessoren Julius Charo Shutu. Shutu vakte oppsikt med sitt fantastiske trommespill i samfunnssalen sist høst.

I konserten torsdag 13. juni i Meierisalen/Kystmuseet, får publikum høre tradisjonelle melodier som Malaika, som tidligere er gjort kjent av Boney M og Miriam Makeba. Vi får høre friske afrikanske rytmer i Masai og Kongolela, og klangfulle melodier som i African Hymn.

AfroBrazz på Torghattfestivalen

Strand SeniorBrass fikk gode tilbakemeldinger etter konserten i oktober. Mange har ytret ønske om en reprise av AfroBrazz. I tillegg er korpset utfordret av Brønnøysund Musikkorps til å spille åpningskonserten på Torghattfestivalen 2019, som går av stabelen i perioden 20.-23. juni.

– Det er en ære å få spille åpningskonserten på den tradisjonsrike festivalen, uttaler Roger Lund, i følge pressemeldingen. Han er dirigent for Strand SeniorBrass.

Strand SeniorBrass er et av to ambassadørkorps av Torghattfestivalen, og deltar i år for 9. gang.

- Da vi ble utfordret til å spille åpningskonsert på Torghattfestivalen, bestemte vi oss fort for at det måtte bli AfroBrazz, sier Roger Lund.

- Vi tok kontakt med Helge (Førde) og Julius (Charo Shutu) og spurte om de hadde mulighet til å reise sammen med oss til Brønnøysund. Det hadde de heldigvis. Da konserten var avtalt med Brønnøysund musikkorps, ble vi fort enige om å gjenta konserten hjemme på Hitra. Slik kunne vi oppfylle ønskene til mange i vårt lokale publikum om å gjenta konserten, avslutter dirigenten.