Bli bedre kjent med Marek, Dariusz og Mirosław og landet de kommer fra

Marek Cieślakiewicz, Dariusz Denkiewicz og Mirosław Łucaś skal lære øyværingene om Polen. 

Nyheter

I løpet av året har Frøya bibliotek en serie med møter om forskjellige land. Tidligere har det vært presentasjoner om Italia og Litauen, og nå er turen kommet til Polen.

- Fire personer fra Polen skal fortelle om regioner i landet, de største byene, tradisjonene og om sine egne minner. Du får også høre mer om hvorfor det er verdt å besøke landet og om noen polske forfattere. Det blir mulighet til å stille spørsmål og dele minner fra Polen hvis du har besøkt landet tidligere, forteller biblioteksjef Monika Kopaczek-Styczen.


 

Marek, Dariusz og Mirosław

De fire som skal fortelle nærmere om hjemlandet sitt på biblioteket, lørdag 15.juni, heter Marek Cieślakiewicz, Dariusz Denkiewicz, Mirosław Łucaś.

Marek Cieślakiewicz kommer fra Kujawsko-Pomorskie fylket. Han har bodd i Norge de siste 12 årene. Mareks store lidenskap er å lese bøker.

Dariusz Denkiewicz har bodd på Frøya siden februar 2018 og jobber i SalMar. I Polen bodde han i Łęg Przedmiejski som ligger nordøst i Polen, og han har studert matteknologi. Dariusz liker å lese krimbøker. I Polen har han kone og ett barn.

Mirosław Łucaś er fra byen Giżycko i Polen. Han har studert kjemi, spes. organisk syntese, og jobber i et mikrobiologi laboratorium. Mirosław har bodd i Norge siden 2011. Hans interesser er historie, politikk, fotball, film og bøker.

Biblioteksjef Monika minner om at det på lørdag også er lesesirkel og språkkafe på Frøya bibliotek.


Cristina skal fortelle om Italia

Frøya bibliotek vil i løpet av 2019 ha en serie med møter om forskjellige land.