Maja Udtian (21) fortsetter å sanke poeng

Top Fuel-føreren fortsetter å gjøre det sterkt i europamesterskapet, og setter kursen mot førsteplassen.

  Foto: Tierp Idag

Nyheter

Siden EMs start i mai har Maja Udtian konkurrert i drag racings øverste klasse: top fuel. Den 21 år gamle frøyværingen har så langt til de grader markert seg i EM.

I helga var det duket for runde 3 i FIA European Dragracing Championship - europamesterskapet. Løpet ble holdt i Kauhava, Finland, som er en helt ny bane, og helgas arrangement var første gangen det ble holdt et større løp der. Dette skapte problemer for førerne, som slet med å få grep på den splitter nye banen.

Tross forholdene klarer Maja å komme seg over mållinjen først runde etter runde. Udtian kommer seg til sin tredje strake finaleplass, og med en imponerende andreplass nærmer hun seg førsteplassen sammenlagt.

Med tre kjørte løp og tre gjenstående, står Udtian støtt halvveis i sesongen på andreplass med 214 poeng sammenlagt. Det er kun 46 poeng bak førsteplassen - finske Anita Mäkelä. Før helgas løp lå hun 71 poeng bak. Nå, med 55 poeng ned til tredjeplassen, har Udtian et godt grep om andreplassen, samtidig som hun jager toppen av pallen.

Neste konkurranse er lagt til Tyskland 16.-18. august, så følger løp i Sverige mot slutten av samme måned, før alt skal avgjøres på Santa Pod i Storbritannia 5.-8. september.

Skjermdump fra FIAs nettsider