- Krysser fingrene for at vi får pris

Hitramat, Garnvik Røkeri, Bryggeriet Frøya og DalPro har gått sammen om å lage et felles tema i sitt regiontelt under Trøndersk matfestival 1.-3. august i Trondheim sentrum.

I år skal DalPro dele telt sammen med tre andre bedrifter fra Hitra og Frøya. Sandra Bergsnev fra DalPro (t.h.) gleder seg til å vise frem hva øyene har å tilby. T.v. Ellen Johansen og Sverre Johansen. 

Nyheter

- Før har vi stått sammen med hver vår stand i vårt regiontelt, men i år har vi valgt å gå sammen for å lage Øyværingens mat-hjørne. Både vi og Garnvik Røkeri har vunnet flere priser tidligere. I år håper vi at vi sammen blir årets stand, sier Sandra Bergsnev fra DalPro.

Det er 14. gang festivalen blir arrangert. I fjor hadde de rundt 170 utstillere og 200.000 besøkende. Temaet for 2019 er kystsmak.

- Vi skal lage en foodcourt der du kan kjøpe mat hos hver av oss, men så kommer vi også til å ha felles spiseområde. Vi håper mange tar turen innom oss, sier hun.


Sindre (17) fikk tilbud ved Michelin-restaurant

Det kommer til å bli tøffe arbeidsøkter og lite fritid, men Sindre Rafael Sæther (17 år) var ikke i det minste tvil da forespørselen kom: - Jeg signerte kontrakten så raskt som overhodet mulig.

 

Krabbe, laks, hjorteburger og øl er bare noe av det de kommer til å selge.

- Vi mener vi har den beste maten på Hitra og Frøya. Den som kommer herfra skiller seg ut. Villsauene for eksempel beiter ute i lyngheiene hele året og vi har et lokalt slakteri som er opptatt av å ta vare på dyrene og menneskene som jobber der, sier Bergsnev.