Totalforbudet er opphevet. - Men pass likevel på

Nyheter

Bålforbudet som brannsjefene på Hitra og Frøya innførte i slutten av juli er opphevet fra i dag, torsdag.

- Bålforbudet innført 30.07.2019 for kommunene Frøya og Hitra oppheves med øyeblikkelig virkning. Begrunnelse for opphevingen av bålforbudet er den betydelige nedbørsmengden som har kommet i den senere tid og som har redusert brannfaren, forteller varabrannsjef Per-Arne Wilmann i Hitra til lokalavisa Hitra-Frøya.

Mens totalforbudet gjaldt, var det heller ikke lov å bruke grillen i hagen eller tenne bål i fjæra. Nå når totalforbudet er opphevet, gjelder fortsatt det generelle bålforbudet. Det betinger at man fortsatt er veldig varsom med hvor man eventuelt gjør opp ild.

- Det minnes om det generelle bålforbudet som gjelder i sommerhalvåret fra 15.april til 15.september, opplyser Wilmann.