Frøya-ølet slapp ikke gjennom siste nåløye

Arnt Erik Hansen, Mona Nicolaisen og Tommy Aas. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: Trond Hammervik

Nyheter

Bryggeriet Frøya var nominert i kategorien Årets øl under Det Norske Måltids delfinale på Nordkapp torsdag. Bryggeriet Frøya stilte til konkurransen som en av ni delfinalister med sitt Draug bokkøl. Men konkurransen i denne klassen er blitt knallhard, og Draug er ikke med blant de kun tre ølsortene som er med videre til hovedfinalen i Stavanger.

Kandidatene som er med videre er

  • Rekved nr.8 Tyttebær, Kinn Bryggeri, Sogn og Fjordane
  • Dead Cat Double IPA, Graff Brygghus, Troms
  • Coolship Cherry, Lindheim Ølkompani, Telemark

 

Også to andre øybedrifter er med i Det Norske Måltid i år. Hitramats fylte krabbeskjell og Røkt Lakseloin med Hvitløkspepper fra Garnvik Røkeri var nylig klare for delfinalene i sine kategorier. Av disse går Hitramats produkt helt til finalen, som arrangeres i Stavanger den 10. januar. Det Norske måltid har blitt den mest betydningsfulle kåringen av norske matprodukter.