Forlenger oppholdsforbudet i Nessadalen

Dette bildet er tatt i Nessadalen i mai.  Foto: Lars Otto Eide

Nyheter

Politiet forlenger oppholdsforbudet i anleggsområdet til vindkraftverket ved Nessadalen. Forbudet ble første gang innført 19. august. Nå vil det nye forbudet gjelde fra 1. oktober fram til utgangen av måneden. Det varsler politiet i Trøndelag i en pressemelding.

- Bakgrunnen for forlengelsen er at forutsetningene er de samme som da forbudet ble innført. Det var den gang nødvendig å innføre oppholdsforbudet da det i lengre tid, og ved gjentatte anledninger, ble utført straffbare handlinger i tilknytning til vindkraftutbyggingen, da særskilt rettet mot anleggsvirksomheten i Nessadalen. Ferdsel på stedet utgjør også en risiko i forbindelse med sprengningsarbeid, skriver politiet, og understreker at oppholdsforbudet ikke gjelder de som har tilgang til å arbeidet på stedet.


 

- Dersom man ikke etterlever oppholdsforbudet vil man kunne bøtelegges etter politiloven med 8.000 kroner. Gjentatte overtredelser medfører forhøyet sats, skriver politiet.


 

I meldinga er det også lagt ved kartkoodinater og et kart over hvor oppholdsforbudet gjelder:

 

Visepolitimester Marit Fostervold skrev sist uke et leserinnlegg her i lokalavisa etter at Per Ole Sandvik i aksjonsgruppa Nei til vindkraftverk på Frøya først hadde skrevet innlegget "Brutte lovnader fra politiet": Begge innleggene kan du lese her:
 

Les alle våre vindkraft-saker på samlesiden hitra-frøya.no/tema/vindkraft