Ble ønsket velkommen som nye statsborgere

Kadar Sharif Jama Maraykanle og Mishan Sitaulf ble norske statsborgere lørdag. Fylkesmann Frank Jensen til venstre, og varaordfører Torfinn Stub til høyre.  Foto: Fylkesmannen

Nyheter

Hitra fikk to nye norske statsborgere i helga. Kadar Sharif Jama Maraykanle og Mishan Sitaulf ble innviet som norske statsborgere i en statsborgerseremoni ved Erkebispegården i Trondheim. Ifølge Hitra kommunes nettsider var varaordfører Torfinn Stub til stede, som betegnet seremonien som en høytidelig og fin stund.

"Seremonien for nye statsborgere markerer overgangen til norsk statsborgerskap. Markeringen gir våre nye statsborgere anledning til offentlig å vise sin tilknytning til Norge. Samtidig gir seremonien lokal- og storsamfunnet anledning til å ønske nye statsborgere velkommen," skriver kommunen på sine nettsider.