Helgetanker

Den beste gaven vi har er tid - tid til å gjøre noe sammen

Diakonimedarbeider Heidi Fugelsøy 

Nyheter

Min barndoms adventskalender var fargerik og inneholdt små plastfigurer. Den var kjøpt på samvirkelaget like ved. De barna jeg kjente hadde akkurat maken. Juleforberedelsene hjemme besto av baking, pynting og vasking. Jeg elsket å sitte ved kjøkkenbordet og bake sammen med resten av familien. Vi hadde en tv-kanal, og der så vi Jul i Skomakergata. At det gikk noen andre serier før jul kan jeg faktisk ikke huske.

Hver søndag tente vi lilla lys, til det til slutt sto 4 tente lys på stuebordet. Og det luktet bakverk og vaskemiddel i huset i hele desember.

Jeg vet ikke om livet før jul for de voksne var noe enklere da enn nå. Men jeg liker å tro det. Fordi forventningene til hva foreldrene skulle bidra med for å oppfylle barnas ønsker var mindre. Jeg tror ikke mine foreldre noen gang tenkte over hva de skulle gjøre for «å skape gode minner.» De gjorde bare det de pleide å gjøre, og så ble minnene bare til. Og jeg var fornøyd med mine plastfigurer.

Etter at jeg selv fikk barn, broderte jeg en stor adventskalender til å henge gaver på. Jeg gjorde noen forsøk på å bli «verdens beste mamma» ved å lage omtrent en million små pakker i slutten av november som skulle fordeles på ungene. Det ble veldig mye arbeid og en dyr fornøyelse.


 

Jeg tror nøkkelen til gode minner ligger i det vi gjør. Jeg har ingenting imot å lage 24 fine og forseggjorte kalendergaver. Det ligger mye omtanke i det, og er en hyggelig ting å gjøre. Men ikke alle har tid eller lyst til å lage «pakkekalender». Og det kan fort bli dyrt. Ikke alle har like god økonomi, og i desember blir det ekstra synlig.

Den beste gaven vi har er tid. Tid til å gjøre noe sammen. Tiden kan pakkes inn i magisk og usynlig gavepapir og legges i adventskalenderen til barna. Jeg er sikker på at de ikke blir skuffet.

Ønsker dere en velsignet adventstid.


Dette er mitt bud til dere: Elsk hverandre!

Joh. 15, 17.


Heidi Fugelsøy