Ny lesertur

En reise i vakre landskap og pittoreske byer i vest og sør

Hugo Storsand (t.v.) i Orklareiser og lokalavisas turvert Svend Sivertsen vil ta leserne med på tur langs Møre, Vestlandet og Sørlandet. 

Nyheter

- Kommende års lesertur med lokalavisa Hitra-Frøya blir nærmest et «Norge Rundt» i miniatyr, forteller Svend Sivertsen som også kommende sommer blir avisas vert på turen som starter 4.juni.

Flere spennende reisemål, utfordringer og kronekurs har blitt drøftet og evaluert i samband med neste års lesertur i regi lokalavisa. Innland eller utland? Sammen med Hugo Storsand i Orklareiser har en kommet fram til et meget interessant opplegg med fantastiske og spennende mål i en region av vårt eget land som ikke alle har fått sett og opplevd på nært hold.

Vakre landskap og pittoreske byer

Årets lesertur blir en reise i vakre landskap og pittoreske byer langs kysten i vest og sør i eget land.

- Norge har mye vakkert å vise fram, vi trenger ikke alltid legge turen utenlands, sier Svend Sivertsen. Han nevner attraksjoner som Trollstigen, Geiranger, Flåmsbana og byene Bergen og Stavanger og flere steder på Sørlandet, som skal besøkes.


Lokalavisas lesertur

I hjertet av Europa

Se alle bildene.


- Vi legger turen vestover fra Trøndelag, gjennom Møre og Romsdal, via fantastiske Trollstigen til vakre Geiranger. Derfra reiser vi med ferje på Geirangerfjorden til Hellesylt, og videre til Flåm. Her blir det tur med Flåmsbanen – som er en fantastisk opplevelse med litt av en utsikt.

Vestlandet

Neste på programmet blir byen mellom de syv fjell, Bergen. Sightseeing og bytur og en tur med Fløibanen før ferden fortsetter langs vestlandskysten. Haugesund og Skudeneshavn besøkes før reisefølget kommer til Stavanger. En lokalguide vil vise øyværingene byen og vi får oppleve kontrastene mellom oljebyen Stavanger og Gamle Stavanger med sine 173 trehus, oppført i slutten av 1700- og begynnelsen på 1800-tallet.


Se bildene fra årets lesertur:

Sigthseeing i sagnomsust fyrstedømme


En båttur på Lysefjorden blir det også, og anledning for besøk på øya Sør-Hidle for de som ønsker det. Der finner man den populære tropehagen Flor & Fjære.

Sørlandet

Videre går turen over Jærens bølgende jordbrukslandskap til Egersund. Her kommer turfølget til Jøssingfjorden, skueplass for «Altmark»-affæren under andre verdenskrig, og fortsetter forbi Flekkefjord til Lindesnes fyr – Norges eldste fyr og sørligste fastlandspunkt.

- Vi avslutter turen med overnatting i sørlandsbyen Arendal, før vi på turens siste dag besøker trehusbyen Risør, også kalt "Den hvite by ved Skagerak". Fra Gardermoen flyr vi til Værnes med Norwegian, og derfra er det busstransport tilbake til Hitra og Frøya!

- Håper mange av våre lesere vil synes det er nytt og spennende opplegg vi presenterer, sier Svend Sivertsen, som tror det vil bli mange fine opplevelser i et fantastisk flott stykke av landet vårt.

Turen går over åtte dager og den vil bli annonsert i løpet av januar fra Orklareiser som er turoperatør og vil ta imot påmeldinger.