Vil fortsatt ikke slippe folk inn i anleggsområdet

Nyheter

Politiet varsler i dag at de nok en gang forlenger oppholdsforbudet i anleggsområdet ved Nessadalen. Her bygges Frøya vindkraftverk.

- Politiet forlenger på nytt oppholdsforbudet som opprinnelig ble innført 19. august, i forbindelse med vindkraftutbyggingen på Frøya. Bakgrunnen for forlengelsen er at forutsetningene er de samme som da forbudet ble innført. Det var den gang nødvendig å innføre oppholdsforbudet da det i lengre tid, og ved gjentatte anledninger, ble utført straffbare handlinger i tilknytning til vindkraftutbyggingen, da særskilt rettet mot anleggsvirksomheten i Nessadalen. Ferdsel på stedet utgjør også en risiko i forbindelse med sprengningsarbeid, skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding i dag (fredag).

Senest sist mandag ble det oppdaget hærverk på flere anleggsmaskiner i Nessadalen. I dag sa avsnittsleder Arild Sollie ved det lokale lensmannskontoret til lokalavisa at politiet er ferdig med å undersøke videomateriale fra riggområdet, uten å få mye hjelp i dette. Men også at de analyserer andre funn og mistanker gjort i området.


 

Flere lokale har gjennom høsten protestert på at man ikke kan ferdes i marka og har kalt det et alvorlig inngrep i allemannsretten.


- Alvorlig inngrep i allemannsretten

- Det finnes ingen lignende sak i Norge

 

 

- Dersom man ikke etterlever oppholdsforbudet vil man kunne bøtelegges etter politilovens § 30, nr.1, jf § 7 – kr 8 000. Gjentatte overtredelser medfører forhøyet sats, gjentar politimesteren i dag.

- Det eksisterende oppholdsforbudet gjelder fra og med 01. desember, 2019, klokken 00.00 til og med den 10. januar, 2020, klokken 24:00. Forlengelsen gjelder fra og med den 10. januar, 2020, klokken 24.00 til og med den 29. februar, 2020, klokken 24.00. Det gjelder ikke for de som har tilgang til å arbeide lovlig på stedet, skriver politiet.