Helgetanker

- Si i fra hvordan du har det

Diakonimedarbeider Heidi Fugelsøy 

Samme hva som møter deg, og om alt i livet ditt det kommende året vil bli snudd opp ned – så skal du vite at det er hjelp å få.

Nyheter

Jula er over og et nytt år har kommet. Et årsskifte er fylt med så mye. En ting er refleksjonen over det som har vært - sorger og gleder i året som er forbi. Noe annet er tanken på året som kommer: Hva godt vil livet by meg i år?

Den som har passert noen årsskifter før, har kanskje tenkt ved slutten av året: Jeg er glad jeg på forhånd ikke visste hvordan året skulle bli.

Det er ikke vanskelig å få respekt for Kong Haralds unike evne til å stå der som en landsfader for det norske folk. I møte med alt det som skjer, så synes han å stå der som en like samlende, klok og vennlig mann. Og likevel: Han er selv gjenstand for det foranderlige og er selv dødelig som alle oss andre.

Aldri i historien har det vært ei tid hvor endring skjer i så stort tempo. Hvordan verden ser ut om fem år, er det umulig å forutse. Livet vårt er også i stadig forandring. Livssituasjonen kan endres på ett sekund. Og hver dag endres man innvendig, fra å være sterk, glad, trygg en dag, til å kjenne på usikkerhet, kamp, fortvilelse neste.Om du går dette nye året i møte med bekymring eller uro: Samme hva som møter deg, og om alt i livet ditt det kommende året vil bli snudd opp ned – så skal du vite at det er hjelp å få. Si i fra hvordan du har det. Snakk med en i familien, en venn, naboen, en prest, diakon eller en annen du har tillit til.

Ønsker dere alle et velsignet godt nytt år!

«Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti».

Salmenes bok kap. 119, vers 105.


Heidi Fugelsøy

Diakonimedarbeider, Hitra.


Hjelpetelefonen Mental helse

Hjelpetelefonen er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og vi har taushetsplikt.

TLF: 116 123


Kirkens SOS Hjelpetelefon

Det viktigste Kirkens SOS kan tilby er et lyttende medmenneske, som gir støtte og trøst i møte med den smerten som formidles.

Du kan ringe hele døgnet anonymt, krisetelefonen har ingen nummervisning.

Alle medarbeidere ved Kirkens SOS har taushetsplikt og er anonyme.

TLF: 22 40 00 40