Ungdom ønsker tilbud innen mental helse

Bjørn Rønning, Line Tiller, Marius Rønning og Monica Ranheim skal starte et nytt lokallag på Hitra. Etter flere henvendelser tenker de å starte opp tilbudet for ungdom først.  Foto: Terese Torgersen

Nyheter

Like før jul skrev lokalavisa om helsefagarbeiderne Bjørn Rønning, Monica Ranheim og Line Tiller som har tenkt å starte opp lokallaget Mental Helse Hitra. Nå skriver de via Facebook-siden sin at de på bakgrunn av artikkelen i lokalavisa har fått en del henvendelser med ønske om å starte opp Mental Helse ungdom først.

For å kunne gjennomføre dette, trenger de minst tre ungdommer for å kunne danne et styre. De har allerede fått en konkret henvendelse, opplyser de, og ber andre som er interessert om å ta kontakt. Foruten organisasjonsarbeid vil det være aktuelt å være med og arrangere aktiviteter og treff.Håper tilbud skal gjøre det lettere for hitterværinger å snakke om psykisk helse

Mental Helse er en medlemsorganisasjon for alle med og uten psykiske problemer. De har i dag 7.500 medlemmer fordelt på lokallag i mer enn 300 kommuner. Organisasjonen arbeider for økt åpenhet, forebygging av psykiske helseplager og et bedre helsetilbud.

Gjengen bak Mental Helse Hitra håper tilbudet skal gjøre det lettere for hitterværinger å snakke om psykisk helse. Fra slutten av mars er det planlagt månedlige aktiviteter for voksne.