Vektløfterne slo til på hjemmebane: satte nye rekorder i fleng

Ronja Lenvik vant klassen ungdom kvinner og Åse Johanne Berge ble nummer to (t.v.). Begge satte nye regionrekorder i rykk, støt og sammenlagt.  Foto: Hitra vektløfterklubb

Nyheter

I helga ble det arrangert landsdelsmesterskap i vektløfting på Hitra. Mesterskapet for «den nordenfjeldske region» foregikk over to dager i klubbens lokale på Sandstad. Arrangørklubben Hitra vektløfterklubb opplyser at det stilte 44 utøvere fra fem forskjellige klubber. Selv sikret arrangøren seg mange gode plasseringer i de ulike vektklassene.

Nye region- og norgesrekorder

Alle ungdoms- og juniorløfterne konkurrerte på lørdag, og i første pulje konkurrerte ungdom menn. Første- og andreplassen gikk til Lasse Bye og Magnus Børøsund, begge fra Nidelv IL, mens tredjeplassen gikk til Rasmus Heggvik Aune fra Hitra VK.

Andre pulje på lørdag bestod av ungdom kvinner, junior kvinner og junior menn.
Ronja Lenvik vant i ungdom kvinner og nummer to ble Åse Johanne Berge, begge fra Hitra VK. Vektløfterklubben forteller at Ronja Lenvik sikret seg nye regionrekorder i både rykk, støt og sammenlagt, samt nye norgesrekorder i rykk, støt og sammenlagt i klasse 55 kg. Åse Johanne Berge løftet i klassen 59 kg og fikk med sine resultater nye regionrekorder i både rykk, støt og sammenlagt.Kvalifiserte seg til senior-NM med ny personlig rekord

I junior kvinner vant Hanna Økland, Trondheim AK, og Sandra Munkhaugen, Nidelv IL, ble nummer to.

Junior menn ble vunnet av Mats Hofstad, Trondheim AK, 2. plassen gikk til Remy Heggvik Aune, Hitra VK og 3. plassen gikk til Kim Aleksander Kværnø fra Hitra VK.

Mikal Akset fra Hitra VK satte ny personlig rekord i støt med 124 kg. Dette holdt til ny regionrekord i klassen og han ble også med totalt 224 kg kvalifisert til NM Senior som går i slutten av februar, forteller Hitra vektløfterklubb.

Junior menn ble vunnet av Mats Hofstad, Trondheim AK, 2. plassen gikk til Remy Heggvik Aune, Hitra VK og 3. plassen gikk til Kim Aleksander Kværnø fra Hitra VK.  Foto: Hitra vektløfterklubb

Imponerende medaljefangst

Hitra Vektløfterklubb viste at de er blant landsdelens beste.


Gjorde sine beste løft på tre år

På søndag løftet alle seniorer og veteraner. Første pulje søndag bestod av senior kvinner. Bestemannspremiene gikk til Elisabeth Settem, Trondheim AK, Hanna Slettvold fra Nidelv IL ble nummer to, og Ida Regine Thorstensen fra Trondheim AK ble nummer tre.

Andre pulje søndag bestod av senior menn og veteraner.
Veteranklassen ble vunnet av Jøran Herfjord fra Trondheim AK og Nr. 2 ble Trond Kvilhaug fra Nidelv IL.

Det var totalt ti seniorløftere med på mesterskapet, og beste senior ble Runar Klungervik fra Hitra Vektløfterklubb. Nr. 2 ble Sigurd Korsvoll, Trondheim AK, mens nr. 3 totalt ble Stefan Bender fra Nidelv IL.
- Runar Klungervik gjorde med dette resultatet sine beste løft på tre år og det lover godt mot NM senior som går om en måneds tid. Mesterskapet bar ellers preg av mye positivitet. Mange gjorde gode resultater og flere fikk nye personlige rekorder, oppsummerer Hitra vektløfterklubb.

Runar Klungervik gjorde sine beste løft på tre år og ble beste seniorløfter under mesterskapet (nr to fra venstre). Det lover godt mot NM senior som går om en måneds tid.