Ber hyttefolk dra fra Hitra og Frøya umiddelbart

Nyheter


Regjeringen vil i dag (søndag) vedta en forskrift som gir myndighet til å tvinge hyttefolk til å dra hjem til kommunen de bor i, dersom det blir nødvendig på grunn av liv og helse.

Helseminister Bent Høie sier til NRK at de har laget forskriften for å gjøre kommuner med mange hytter i stand til å ta vare på sine egne innbyggere.

Helseminister Bent Høie  Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

 

- Det betyr at alle må følge den sterke anmodningen fra statsministeren i går om å pakke sakene sine og reise hjem. Og hvis de ikke gjør det så vil vi forby dem å oppholde seg på hytta, sier Høie til NRK.

Ber hyttefolk dra fra Hitra og Frøya

Søndag formiddag går også Hitra og Frøya kommuner ut med en felles oppfordring til hyttefolk:

- Hitra og Frøya anmoder alle hyttebesøkende om å dra hjem til egen kommune umiddelbart, skriver ordførerne i en felles pressemelding.

I går fortalte lokalavisa Hitra-Frøya om mammaen Sandra, som ber innstendig folk om å være solidariske og medmenneskelige nå. Hun har to sønner som absolutt ikke må smittes av koronaviruset.Kan bli forbudt å oppholde seg på hytta

Høie sier utvalgte hyttekommuner vil bli kontaktet søndag kveld for å høre om hyttefolket har dratt hjem.

- Har de ikke det vil forskriften tre i kraft, og da vil det bli forbudt å oppholde seg på hytta, sier Høie.

Han oppfordrer også hyttefolk til å komme seg raskt hjem og unngå å stoppe for å hindre smitte.


Må bruke kapasiteten på egne innbyggere

Hitra og Frøya kommuner viser til regjeringas nye forskrift da de i dag anmodet alle hyttebesøkende til umiddelbart å reise hjem.


Fra nyttår blir nye Hitra en av fylkets største hyttekommuner

Synnøve W. Buhagen har tilbragt alle feriene i over 30 år på hytta i Snillfjord. Nå er hun spent på hva sammenslåinga vil ha å si for for de 700 hytteeierne som forlater Snillfjord og blir en del av nye Hitra .

 

- Hitra og Frøya kommuner har gode helsetjenester med en kapasitet som er tilrettelagt for våre faste innbyggere i en krevende situasjon som denne. Derfor er det viktig for oss at denne kapasiteten stemmer overens med antall innbyggere som oppholder seg i kommunen til enhver tid, skriver kommunene i pressemeldinga.

Hitra og Frøya kommuner sier de vil komme med ny beskjed til hytte-eiere når man ser at det er forsvarlig å benytte hyttene igjen.

- Vi setter stor pris på våre hyttefolk, og ser frem til å kunne ønske dere velkommen tilbake! Vi ber innstendig alle om å følge videre anbefalinger fra lokale og sentrale myndigheter, skriver de i meldinga signert Hitra-ordfører Ole Haugen og Frøya-ordfører Kristin Strømskag.