Frøyafestivalen

Brødrene Brøndbo bergtok publikum

Sammen med sine to dyktige medmusikere trollbandt Thomas og Bjarne Brøndbo publikum i Sletta kirke onsdag kveld.

På grunn av smittevern måtte publikum sitte mer spredt enn vanlig. Konsertgjengerne likte at Bjarne Brøndbo og gitrarist Stig Hollup tok turen bakerst i kirka. 

Nyheter

Koronaviruset satte en stopper for Frøyafestivalen i sin opprinnelige form, men heldigvis for et underholdningssultent publikum så ble det kirkekonsert også i år. Hadde det ikke vært for restriksjonene med bare to hundre samlet på samme arrangement, hadde trolig Sletta kirke vært fylt til randen onsdag kveld.

For det er ingen tvil om at både DDE-frontfigur Bjarne Brøndbo og broren Thomas har mange tilhengere. De to brødrene har omtrent så ulike stemmer som det går an å få. Bjarne er rå og rusten, og samtidig en fantastisk sanger. Likevel er det lillebror Thomas som har praktstemmen av brødrene Brøndbo.

Brødrene Thomas og Bjarne Brøndbo er helt forskjellige i stemmeprakt, men utfyller hverandre på en nydelig måte når de synger sammen. 

 

Utfylte hverandre

Brøndbo-brødrene hadde to konserter i Sletta kirke onsdag kveld. En åpen for publikum, og en for Salmar-ansatte. Lokalavisa var til stede på den første.

Som forventet ble det noen innslag som passer aller best i ei kirke. Og om mange synes Slettakirka ikke er noen pryd for øyet utenfra, så er den i alle fall et flott konsertlokale, lydmessig. Både "Blå salme", " Der hvor roser aldri dør" og "Blott en dag" ble framført med samme varhet og innlevelse som hyllesten til Sjømannskirka, i form av "Heim et annet sted på jord".

Og selv om brødrene Brøndbo er svært forskjellige stemmemessig, klinger det ekstra godt i øret når de synger sammen. Om to brødre utfyller hverandre når det gjelder stemmer, så gjelder det absolutt de to brødrene fra Namsos.

Terje Grande (t.v) på piano og Stig Hollup (t.h) på gitar ga Brøndbo-brødrene solid musikalsk oppbacking. 

 

Dyktige musikere

Både Thomas og Bjarne Brøndbo har falt pladask for andre sine musikalske verk, og det var vakkert å høre dem framføre både Ola Bremnes sin "Har du fyr" og Åge Aleksandersens "Trondhjemsnatt". For undertegnede ble høydepunktet å høre Thomas sin tolkning av trønderrock-kongen Åges "Skin sola". Da var ikke tårene langt unna.

Nevnes må også Terje Grande som trygt håndterte tangentene, og Stig Hollup sin eminente gitarføring. Sammen gjorde de fire musikerne konserten i Sletta kirke til en magisk opplevelse.

Thomas Brøndbo var lenge i skyggen av sine DDE-brødre, men mange mener det er han som har den flotteste stemmen av brødrene. 

 

Publikum var helt med

Publikum var med fra første stund under konserten. De lo av morsomme historier, og de deltok i allsangen. På spørsmål fra Bjarne Brøndbo om når konsertgjengerne var født, viste det seg at de yngste vissnok var i tenårene, mens eldstemann var født i 1930. Med andre ord en forsamling av svært ulike mennesker aldersmessig. For de treffer så mange med tekstene og musikken sin, disse karene, enten det er velkjent DDE-musikk de framfører eller musikk lånt av andre.

Bjarne Brøndbo har en flott og rufsete stemme, som egner seg til til alt fra rolige viser til røffere sanger. 

 

Publikum stortrivdes

Brødreparet hadde fått med seg  vindmølledebatten på Frøya.

- Vi skal ikke ta den debatten her, men Don Quijote var sikkert frøyværing, humret Bjarne Brøndbo før de framførte "Det umulige e mulig", med teksten "vindmølla gi tapt for Don Quijote". Og selvfølgelig ble det "Vinsjan på kaia", hvor Bjarne blingset og startet med feil sang, men tok seg fint inn, til latter fra både seg selv og publikum.

Avslutningsvis fikk tilhørerne, som hadde de reneste hendene Brøndbo-brødrene noen gang har opplevd blant publikum, den vakre "Det fine vi hadd sammen".

Publikum var svært fornøyd etter konserten.

Ord som kjempeflott og fantastisk gikk igjen, og noen hevdet sågar at det var den beste kirkekonserten de hadde vært på.