Johnny og Tina frykter de blir tvunget til å bygge nytt og dyrt

Gårdbruker Johnny Stolpnes (26) har allerede en utleiehytte tilhørende gården som han vil gjøre om til kårbolig for sine foreldre. Nei, sier Hitra kommune. 26-åringen frykter nå han blir tvunget til å bygge nytt og dyrt.

Johnny Stolpnes og Tina Viola Jørgensen bor på og driver gården Stolpnes Gård Vestre med 120 storfe. De har utvidelsesplaner, men er redd økonomisk byrde med ny kårbolig setter stopper for dette. 

Nyheter

I 2018 flyttet Johnny Stolpnes og samboer Tina Viola Jørgensen tilbake til Hitra i daværende Snillfjord kommune. Året etter forpaktet de familiegården Stolpnes Gård Vestre og i år kjøpte de gården. Mens Johnny er gårdbruker på heltid, er Tinas jobb lærer ved Fillan skole. Men nå møter de utfordringer som gjør at paret vurderer framtida som store melk- og kjøttprodusenter i Hitra kommune.