Ingen nye smittede

Nyheter

Frøya kommune melder dag at det ikke er registret nye smittede av Covid-19 .

Alle ordinære tester tom 6. januar er besvart

Totalt har Frøya kommune 14 smittede. Seks er i isolasjon og 58 i karantene, mens to fortsatt er på St. Olav Hospital.

Det er tatt 66 tester i dag.Kommunen opplyser at har et tett og godt samarbeid med SalMar i forhold til de to tilfellene som er knyttet til bedriften. Samhandlingen er meget god, og sikrer god sporing og målrettet testing av Covid-19.

En smittet har vært innom Coop Nordskag mandag 4. januar. Alle som har vært på butikken i perioden kl. 11.00-13.00 bes være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for testing.

- Det er ikke behov for at noen går i karantene. Coop Nordskag har satt i gang med utvidet renhold og følger opp smittevernreglene nøye, opplyser kommunen.


Starter vaksinering av helsepersonell

I neste uke får de første helsearbeiderne i Øyregionen sine vaksiner.


Det ble i går tatt 70 tester på Sula. Det var ingen positive hurtigtester, men her avventes resultat på ordinær test (PCR).

- Det er viktig at alle avventer svar på PCR før de går ut av midlertidig karantene. Alle definerte nærkontakter SKAL være i 10 dagers karantene, uavhengig av negativ test, påpeker beredskapsledelsen som takker befolkningen på Sula for godt samarbeid!
Hele øya testet

Mye engstelse blant de som møtte opp i testlokalet

Over natten endret Sula seg fra et skjermet og trygt sted for å unngå smitte, til en usikkerhet som spredde seg med nyheten om at en butikkansatt på COOP var påvist med korona.