Helomvending for innsamlingsaksjonen

Forrige uke ble det bestemt at bøssebærerne ikke skal gå dør til dør under Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft, men at alt skal foregå digitalt. Russen håper likevel at flest mulig vil bidra til aksjonen via Vipps eller digitale bøsser. På bildet: Mia Helsø og Agnes Eidsvaag.  Foto: Tonje Selvåg

Nyheter

Vanligvis går rundt 20 000 frivillige fra dør til dør for å samle inn penger til kreftsaken, men Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft som gjennomføres 6. til 14. mars, blir denne gang heldigital.

– Smittsomme mutasjoner og skjult smitte gjør situasjonen mer uoversiktlig enn vi hadde sett for oss. Vi ønsker ikke å ta noen sjanser i dagens koronasituasjon, og kommer derfor ikke til å sende ut våre frivillige fra dør til dør i år, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross i en pressemelding.


Åpen om dramaet for tolv år siden

Rogers anfall avslørte alvorlig sykdom


Den store dugnaden

Planen var opprinnelig å gjennomføre en dør til dør-aksjon med strenge smittevernregler, blant annet ved ikke å samle inn kontanter på bøsser. Selv om det er lokale forskjeller og lav smitterisiko i mange områder, gjelder heldigitaliseringen av aksjonen for hele landet.

– Dette er ingen lett avgjørelse å ta. Å samle inn penger til kreftsaken er viktigere enn noen gang, og vi vet at det å banke på dørene til folk har mye å si for innsamlingsresultatet. Dette gjør vi for å stå i solidaritet med den store dugnaden samfunnet står i, og for å beskytte de som trenger det mest. Nå skal vi gjøre alt vi kan for å skape like stort engasjement og samle inn mest mulig digitalt, sier Ross.Kreft tar ikke pause

Pengene som samles inn under årets aksjon skal gå til forskning på kreftformer som få overlever, samt at de som rammes skal få gode tilbud og oppfølging.
– Noen kreftformer er det svært få som overlever. Det ønsker vi å endre på. Formålet er ekstra viktig nå som verdens helsesituasjon i stor grad er preget av koronapandemien. Kreft tar aldri pause, heller ikke under en pandemi. Derfor håper jeg alle vil vippse en gave til livsviktig kreftforskning, sier Ross.

- Vi setter utrolig stor pris på hvert eneste bidrag vi får inn og prøver å finne andre måter å nå ut til alle som vil bidra, siden vi ikke får gå dør til dør som før, sier aksjonsleder på Hitra, Guri Nilssen, og opplyser at russen på Hitra og Frøya har sine egne digitale innsamlingsaksjoner i forbindelse med Krafttak mot kreft.

Her er Hitrarussens side: https://innsamling.kreftforeningen.no/kmk2021/5-15335
Hitrarussen tar i mot bidrag på Vipps-nummer: 461038

Her er Frøyarussens side: https://innsamling.kreftforeningen.no/kmk2021/5-15336
Frøyarussen tar i mot bidrag på Vipps-nummer: 461039

Du kan også gi ditt bidrag på Vipps til 2277, på krafttakmotkreft.no eller til kontonummer 1503.07.66056.