- Jeg fikk en bra sommerjobb siden jeg har lyst til å bli doktor eller kirurg

Nora er en sommerungdom med store ambisjoner. Favorittserien hennes har gjort at kursen for yrkeskarrieren er staket ut.
Nyheter

Nora Selvåg (15), Ulvøya


Hva gjør ungdommene i disse dager?

- Jeg jobber på Helsetunet som sommervikar hos Hitra Kommune. Læreren vår fortalte oss at hvis noen ønsker å få sommerjobb, kan vi søke etter en i Hitra Kommune. Jeg fikk en bra sommerjobb siden jeg har lyst til å bli en doktor eller kirurg.


Hva gjør du på jobb?

-Jeg er sammen med dem som bor her og jeg er inne på noe aktiviteter med dem, også lager jeg mat for dem fra frokost, lunsj og middag, men etter middagen er servert så er jeg ferdig på jobb. I hele dag så har vi bare spilt kort. Jeg syns at gamle folk er veldig søte og snille derfor jeg syns at det er veldig koselig og være her det er nesten som jeg går på besøk til bestemor men bare at du ikke kjenner dem.


Har du hatt sommerjobb tidligere?

-Har aldri jobbet gjennom kommunen før, men jeg har på en måte jobbet med mormor. Jeg har hjulpet mormor med å bygge et hus som hun kan sette tingerne sine, et slags lager på en måte.


Hva har du lært?

-Jeg har lært det at ikke alle gamlinger er like søte og snille, men det virker ikke like skummelt å komme hit lenger, siden det virker som at det er et koselig og trygt sted.


Hva gjør du på fritiden?

-Jeg liker å male, jeg er veldig glad i å male egentlig, og jeg er også glad i å se på serier. Jeg er veldig glad i serien Greys ́s Anatomy det er den serien som har gjort at jeg vil bli en doktor eller en kirurg. Jeg likte også å holde på med turn, men jeg brakk tommelen min, så da da tør jeg ikke å være med lenger. Jeg husker ikke at det var vondt men jeg huske bare at jeg gråt.