- Vi skal verken glemme eller tilgi

- Vi har lært oss å leve med tapet av Margrethe, men vi skal aldri glemme terroren på Utøya 22. juli 2011. Og vi skal alltid stå opp mot det skremmende hatet som lå bak handlingen, sier Asgeir Kløven, som mistet datteren Margrethe for ti år siden.

Margrethe og pappa Asgeir hadde et tett og nært forhold. Asgeir er stolt over datterens engasjement både innen musikk, idrett og politikk.   Foto: Privat

Nyheter

22. juli 2011 ble Norge rammet av tidenes verste terrorhandling. En forskrudd, men fullt tilregnelig, mann utløste først en bombe ved regjeringskvartalet i Oslo, før han tok seg til Utøya og løsnet skudd mot intetanende ungdommer på AUF-leir. Motivasjon for angrepet var hat og misnøye med han oppfattet som Arbeiderpartiet og ungsdomspartiet AUF sitt syn på et flekulturelt samfunn. 77 mennesker ble drept, åtte i Oslo og 69 på Utøya i Tyrifjorden. Mange av ofrene var bare barn.