Gav bort gratis bakst

- Det er så moro å se reaksjonene til de vi kommer til

- Det er så moro å se reaksjonene til de vi kommer til, sier Sara Eide, en av de mange niendeklassingene på Frøya som har bidratt på Mot-til-å-glede-dagen.
Nyheter

Det er mange unge som har vært i sving for å glede andre på Frøya og Hitra i dag. Og overalt er det bare godord å høre om ungdommene.

-Tenk at de kommer hit med bakst til oss, og at vi får det helt gratis, sier en eldre dame i Beinskardet omsorgsboliger.

Her vandrer Andreas, Sara og Hedda rundt og deler ut boller og muffins. Store smil og takknemlige ord er belønningen, og det synes ungdomsskoleelevene er koselig.

[M1]

I barnehagen like ved, har Gunn Hege, Sara Johanne og Elisabeth spredt glede blant de aller minste, med høytlesning og andre aktiviteter. Artig, synes jentene.

Gode kaker

Sykehjemmet på Hamarvika har også hatt besøk, og på coopen noen hundre meter unna sitter Iselin, Iris Marie og Jørgen og deler ut hjemmebakt til forbipasserende. Det er populært, så ungdommene føler de er med på å spre glede.

Også på butikken på Nordskaget har unge stilt opp med varme smil og god bakst, og vi er sikre på at vi ikke har oversikt over alle aktiviter de har deltatt i.

[M2]

Men i Kjeila på Dyrvik har vi tatt turen innom, og der er hele sju unge i full gang med servering av de besøkende.

- Kjempetrivelig, sier Johan Anton.

- Og så har de så gode kaker! legger Ulrik til. De er to av mange som stakk innom der i dag, for å ta del i Mot-til-å-glede-dagen. Så ble dagen akkurat slik den var tenkt, en dag hvor mange ble gledet litt ekstra. Og egentlig tror vi at gledessprederne hadde minst like mye glede av dagens tiltak, som barna, de voksne og de eldre de var satt til å glede.

Johan Anton, Roar, Jann og Ulrik ble oppvartet av Jonas, Emma, Ida, Ulrik, Ruben, Selma og Guro i Dørrvik-kjeila 

Elisabeth, Sara Johanne og Gunn-Hege gledet barna i Rabben barnehage